Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Emniyet Müdürleri Atama Kararnamesi Resmi Gazete´de yayımlandı. 49 ilin emniyet müdürü değişti.

İçişleri Bakanlığı tarafından İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile 49 İlin emniyet Müdürü değişirken, 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ise Nevşehir İl Emniyet Müdürü olarak aynı görevde kaldı. Emniyet Müdürü Artunay'ın görevde kalması en çok Nevşehirli vatandaşları sevindirdi.

Emniyet Müdürleri atama haberlerini duyan Nevşehirli vatandaşlar, "Mehmet Artunay Müdürümüz değişmedi değil mi?" diyerek büyük bir heyecanla FİB Haber Merkezini arayarak bilgi öğrenmeye çalıştılar.

Nevşehir'de Şehit aileleri ve Gaziler Artunay'a Dua Ettiler...

Nevşehirli vatandaşların, yapmış olduğu başarılı çalışmaların yanında herkesle yakın ve sıcak ilişki kuran Emniyet Müdürü Mehmet Artunay'ın kentte kalması için yaptığı duaları kabul oldu.

26 Ekim 2016'da Amasya'dan Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğüne Atanan Mehmet Artunay, Görevi süresince başarılı çalışmaları ve il genelinde yürüttüğü başarılı uyuşturucu operasyonları Nevşehir'de siyasi partiler sivil toplum kuruluşları ve Özellikle Nevşehir halkı tarafından büyük takdir görüyor. Bu durumu yakından takip eden İçişleri Bakanlığı da çalışmalarında ve Nevşehir'deki Asayişten memnun olduğundan dolayı görev yerini değiştirmedi.

Nevşehir halkı Artunay'ı çok seviyor!

Göreve başladığı günden itibaren "Güvenli ve huzurlu bir kent Nevşehir" için büyük mesai harcayan Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay'ı 7'den 77'ye her kesimden Nevşehirli çok sevdi.  

Nevşehir genelindeki hemen her programa katılmaya özen gösteren Artunay, cana yakınlığı ile herkesi kendine hayran bırakıyor. İnsanlar kurmuş olduğu bu sıcak samimi yakınlığı yanında, Nevşehir'de yapmış olduğu başarılı çalışmalarda vatandaşlar tarafından takdir ediliyor. Nevşehir emniyet Müdürü Mehmet Artunay'ın gelişiyle özellikle uyuşturucu madde konusunda yapılan başarılı operasyonlar herkes tarafından büyük takdir topladı. Yapılan bu başarılı operasyonlara Nevşehir gençliği de destek vererek teşekkür etti. Her şehrimizde böyle Müdürler olması gerekir düşüncesindeki Nevşehirli vatandaşlarımızın ortak düşüncesi: "Biz İl Emniyet Müdürümüzü çok seviyoruz ve onun gitmesini kesinlikle istemiyoruz. Uzun süre şehrimizde görev yapmasını arzu ediyoruz " şeklinde. 

FİB Haber Merkezi olarak, Kentte Uyuşturucu maddenin kökünü kazımaya kararlı olan ve bu konuda tüm Türkiye'ye örnek rol model olan projeleri ve başarılı çalışmaları ile Nevşehir İl Emniyet Müdürümüz Mehmet Artunay'a bir kez daha çalışmaları için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Mehmet Artunay kimdir?
1962 yılında Sivas -Zara'da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Zara'da tamamladıktan sonra, 1980 Yılında Polis Koleji, 1984 yılında Polis Akademisinden Komiser Yardımcısı rütbesiyle mezun olmuştur. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Yeni Türk Cumhuriyetleri Bölümünde Yüksek Lisans yapmıştır. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2007 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi etmiştir. 2007-2014 yılları arasında Polis Başmüfettişi olarak görev yapmıştır. 16 Mayıs 2014 tarihinde Amasya İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştır. Türkiye-Özbekistan ilişkileri konulu Yüksek Lisans Tezi ile Osmanlı Arşiv Belgelerinde Zara-1 ve Zara-2 isimli Ali Lafçı ile birlikte yazdığı 2 kitabı bulunmaktadır. Ayrıca resim ve müzik gibi sanata olan yakınlığı ilede bilinen Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay evli, 3 çocuk babası ve 1 torun sahibidir.