Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla meydanlara akın eden vatandaşlar darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinden bu yana, Nevşehir Diriliş meydanındaki bekleyişini sürdürüyor. 

Darbe girişimine karşı 'Demokrasi' nöbeti tutan binlerce Nevşehirli vatandaş, bu gece AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları teşkilatı tarafından düzenlenen 'Seccadeni al gel' etkinliği çerçevesinde Diriliş meydanında toplu tespih namazı kıldılar. "Seccadeni Al Gel" etkinliğine, yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

"Seccadeni Al Gel" etkinliğine ayrıca Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Ali Tanrıver, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı M.Rauf Yanar, ,AK Parti Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Nihal Kutlar,  Avanos Kaymakamı İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Mustafa Eldivan, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Ak Parti Nevşehir Gençlik kolları Teşkilatı tam kadro ,Daire müdürleri , Belediye Başkanları ile Tüm Siyasiler , STK temsilcileri, Bürokratlar ve seccadelerini alıp gelen 7'den 70'e kadını erkeğiyle yaklaşık 4 Bin kişilik kalabalık bir topluluk meydanda namaz kılıp ellerini semaya kaldırdırarak hep birlikte dua ettiler.

O anlar Tarihe Not Düştü..

Nevşehir tarihinde ilk kez Binlerce kişinin katılımında Diriliş meydanında toplu olarak namaz kılındı. .

Ayrıca, toplu halde eda edilen Namazın açık havada kılınması vatandaşlarıda ziyadesiyle memnun etti.

Tesbih namazının eda edilmesinin ardindan kılınan Teheccüd namazı sonrası Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından eller semaya kalkarak hep birlikte dua edildi.

Kılınan Namazın ardından meydanı dolduran binlerce Nevşehirli vatandaşlarca hep birlikte  tekbirler ve salavatlar getirildi...

Nevşehir Diriliş meydanında "Tek Bayrak Tek Vatan Tek Millet ve Tek Devlet" için bir araya gelerek İstiklal Nöbeti tutan kalabalık alandan ayrılmayarak saat 03:37 de kılınacak sabah namazını beklemeye başladı. Toplu olarak kılınacak sabah namazının ardından günün ağarmasıyla birlikte vatandaşlarımızın evlere dağılması bekleniyor.

Allah kabul etsin..

Yarın Yatsı namazınında yine aynı şekilde Diriliş meydanında toplu olarak cemaatle kılınacağı, ardindanda 2 rekat şükür namazı kılınacağını belirten AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı Av. M.Rauf Yanar tüm halkımızı yarın İstiklal Nöbeti ve toplu Namaz kılmak için Diriliş meydanına bekliyoruz çağrısında bulundu.

Yanar, Bu tarihi günde etkinliğimize katılan tüm halkımıza ayrıca teşekkür ediyorum Rabbim dualarımızı kabul eylesin Göklerden Bayrağımız minareden Ezanımız Dinmesin dedi.

Nevşehir AK Gençlik 16 Gündür Meydanda Vatan ve Demokrasi Nöbetini Hiç Bırakmadı...

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, darbe girişimine karşı vatandaşların meydanlarda tek yürek olduğunu belirterek şunları söyledi:
 
"Bütün dünya bir milletin kendi özgürlüğüne, kararına, iradesine sahip çıkmasının nasıl olduğunu gördü. Dünya, bu al bayrağın renginin neden kırmızı olduğunu gördü.15 Temmuz gecesi Allah bu millete tuzak kurmak isteyenlerin tuzağını başlarına geçirdi. Gönlünüzü rahat tutun, Türkiye'nin önü açıktır. Türkiye kutlu yürüyüşüne devam ediyor. Bu milletin evlatları dimdik ayakta ve nöbette. Milletimiz milli iradesine sahip çıkmak için meydanlarda nöbet tutuyor. Milli irade, milli birlik, milli beraberlik daim, demokrasi zaferimiz mübarek olsun !" dedi.
Açıkgöz ayrıca bugün meydanı dolduran çok değerli Nevşehirli hemşehrilerime ve yine bir tarih yazarak Diriliş meydanında toplu Kılınan Namazlara vesile olan AK Parti Gençlik Kolları teşkilatımıza teşekkür ediyorum dedi.