Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız tarafından günlük olarak takip edilen tarihi camideki çalışmalar, niyet hayır akibet hayır lafının ne derece hayatımızda yer aldığını gösteren bir olayın yaşanmasına sebep oldu.

Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ın geçtiğimiz hafta camideki çalışmaları incelediği bir anda yabancı bir misafirin elindeki çöpü atmak için caminin içindeki çöp kutusunu kullanması üzerine Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ürgüp'ü gezmeye gelen bir misafir olduğunu düşündüğü kişiye çöpü çevreyi kirletmeyerek çöpe atması üzerine teşekkür etmek istedi.

Ürgüp'ün Mustafapaşa Köyünde yatırım yapan uzun yıllar Londra'da yaşayan ve Türkiye'ye yerleşen Azeri İş Adamı, Camideki çalışmaları görünce önemli bir miktar yardım ederek camide kendisinin de katkısının olmasını iletmesi üzerine Belediye Başkanı Fahri Yıldız, hayırsever iş adamına çok teşekkür ederek niyet hayır olunca akibet hayır oluyor. Camimizi restore etmek için gücümüze güç kattığınız için teşekkür ediyorum. dedi. 

Geçtiğimiz hafta yaşanan bu olay üzerine, bugün kaldıkları otelde Azeri iş adamı Ebubekir Bey'i kahvaltıda ziyaret eden Başkan Fahri Yıldız, Ürgüp'ün önemli bir tarihi mirasına sahip çıktığı için teşekkür ederek Ürgüp Belediyesi çini tabağı takdim etti.
Mustafapaşa'da kervansaray inşa eden İş adamı ve yanındaki heyet daha sonra camideki çalışmaları inceleyerek hayır yapmakta kendisine yardımcı olan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'a teşekkür edip her türlü yardıma hazır olduklarını ifade ettiler.