Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay’ı makamında ziyaret ederek Tescil Belgesi alınan Nevşehir’e özgü “Kabak Çekirdeği” hakkında bilgi verdi.

Başkan Salaş “Besin değeri oldukça zengin olan içerisinde Magnezyum, Çinko, Fosfor, Kalsiyum, Demir gibi enerji veren elementleri bulunduran, Karbonhidrat ve Protein  açısından da oldukça besleyici olan  kabak çekirdeğini hem tanıtmak hem de Pandemi döneminde Covid 19 virüsü ile mücadelede tüm zorluklara göğüs geren Nevşehir Devlet Hastanesi Covid Servislerindeki sağlık çalışanlarına özel poşetlenmiş kabak çekirdeği paketlerini dağıtımı yaparak, az da olsa onlara bir katkıda bulunmak istediğini bildirdi.”

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Ünlübay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilimize özgü ve besin değeri oldukça yüksek olan “Kabak Çekirdeği’nin” Nevşehir Ticaret Borsası(NTB) tarafından tescillenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti. NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaşa ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.