Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yastığının altında döviz olanlar gelsin, parasını altına dönüştürsün, TL'ye dönüştürsün.Türk lirası, altın değer kazansın.Bu adımı attığımız sürece birilerinin oyunu da bozulacaktır." çağrısının ardından Nevşehir İş dünyasına çağrıda bulunan PARMAKSIZ;
“Dövizleri Türk Lirası'na çevirmenin ekonomik faaliyetin dışında bugün bir vatan görevi olduğunu düşünüyoruz. Nevşehir iş dünyası ve üyelerimize bu çağrıyı iletiyorum. Ülke menfaatlerinin söz konusu olduğu bir ortamda hiçbir şartın aranmaması gerektiğine inanıyorum. Herkesin bu saatten sonra TL kullanması konusunda duyarlı olması gerekiyor.

Dövizde yaşadığımız yükselişin önemli bir kısmı spekülasyondan kaynaklanıyor, bu kesin. Ekonomide bir ay içinde doların yüzde 20 artmasını izah edecek hiçbir gelişme yok. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrının, Türk Lirası'nın değerini koruma adına psikolojik değeri yüksek.
Ülke olarak, daha büyük sorunlarla karşılaşmamak için herkesin hesabını doğru yapması şart.”diyerek Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine bu konuda güveninin tam olduğunu belirtti.