Gazeteci Yazar Osman Aytekin Nevşehir Lisesinde ‘Okumak Yazmak ve Başarmak’ konulu söyleşide bulundu.
Yazar Aytekin söyleşide okumanın önemine dikkat çekerek, “Naif yaşam, okumakla birden renkleniyor. Bir şeyler öğreniyorsunuz ve bu bir şeyler gittikçe artıyor. Hayatınıza başka şeyler giriyor. Hayal gücünüz gelişiyor. Düşünceleriniz böylece kuvvetlenmeye başlıyor.
     Okumak insana pek çok şey kattığı için güzeldir. Sadece güzel düşler kurduğunuz için değil sizi geliştirdiği, size ışık tuttuğu için, size yeni ufuklar açtığı için güzeldir.
      Okumakla birlikte bilmediğiniz duymadığınız kelimeler sizinle oluyor. Bu kelimelerin çoğunu da unutmuyorsunuz. Ne kadar çok kelime dağarcığınız varsa kendiniz o kadar iyi ifade edebilirsiniz. Kelimeler zihinsel olarak da bir zenginliğin ifadesidir” dedi.
   Yazarlık konusuna da değinen Aytekin, “Ben de bu sıralardan geçtim. Nevşehir Lisesi mezunuyum. Yazar olabilmek için çok kitap okumak gerekir ama kitaplar dikkatli okunmalıdır. Yazarlık çok dikkat ve sorumluluk ister. Türkçeyi bilmelisiniz ve çok okumalısınız. Bir yazar sadece Türkçenin yapısını, dil bilgisini bilmekle yetinmemelidir. Yetinmezde gerçekte. Çünkü bir yazar okudukça ve yazdıkça kendisini geliştirir. Okumak ve yazmakta iyi bir yazar için yeterli değildir. Yazar farkı şeylere yönelmeli, gözlemlemeli ve diğer yazarlardan farklı olduğunu hissettirmelidir” dedi.
  Söyleşi sonrasında Yazar Aytekin yeni yayınlanan Kırk Mısra Kırk Desen kitabını ve diğer kitaplarını öğrencilere imzaladı.