Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Kapadokya Kaplanları sporcuları şile birlikte 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Çukurkuyu beldesindeki kabrine koştu.

Ömer Halisdemir anısına düzenlenen etkinlik çerçevesinde sabah erken saatlerde Nevşehir’den hareket eden ve 15 kişiden oluşan "Kapadokya Kaplanları" adlı grup üyeleri akşam saatlerinde Niğde’ye ulaştı.

Koşunun son 1 km’lik parkuruna Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’de katılarak sporculara eşlik etti.

Koşunun sona erdiği Ömer Halisdemir’in Çukurkuyu beldesindeki kabri başında bir tören düzenlendi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Nide Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Jandarma Komutanı Garip Gümüş, Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve protokol üyeleri burada 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'i mezarına karanfil bırakarak dua etti.

Burada konuşan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 15 Temmuz'da milletin kaderinin çizildiğini belirtti.

Darbenin simge isimlerinden şehit Ömer Halisdemir'in hemşehrisi olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Özdemir, "Niğde olarak onunla ne kadar gurur duysak azdır. Halisdemir, kara gecenin kahramanı oldu. Nevşehir'den başlatılan koşuya biz de Niğde'den katıldık ve buraya kadar koşarak geldik. 15 Temmuz'u unutmayacağız, gelecek nesillere de unutturmayacağız" diye konuştu.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ise 15 Temmuz darbe girişiminde Türk milletine kan kusturulmaya çalışıldığını söyleyerek, "Ancak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla bu millet sokakları, caddeleri doldurdu ve kendi iradelerine sahip çıktı. Allah, Ömer Halisdemirlerden razı olsun." diye konuştu.