Düzenlenen "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" kampanyasına Kaymakam Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Jandarma Komutanı Levent Bal, Daire Amirleri, Muhtarlar, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Çeşitli tanıtıcı broşürlerin dağıtılarak Öğrencilere görevli trafik polisleri tarafından bilgilendirmenin yapıldığı programda konuşan Kaymakam Mehmet Maraşlı, "Yaya geçidine adım atıldığında Avrupa'da arabalar duruyor, bizim ülkemizde de aynı kanun geçerli fakat bizim ülkemizde sürücülerimizin duyarlılık eksikliğinden hem de dikkatsizlikten ötürü dikkate alınmıyor. Amacımız 2019 yılında İçişleri Bakanlığı olarak yaya öncelikli trafik, öncelik hayatın, öncelik yayanın sloganıyla bu yıl yayaya saygı olarak trafik düstur edilmiştir. Belediyemiz yaya geçitleriyle ilgili eksiklerimiz varsa onları giderecek ondan sonrada trafik denetlemelerimizle bundan sonra yayanın geçiş hakkına öncelik vereceğiz. Farkındalık oluşturmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Yaya güvenliği ön planda olarak daha güzel bir Türkiye için trafik açısından bir uygulama olacak." dedi.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ise yaptığı konuşmada "Belediye insanı yaşatmak için var, İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Yaya geçitleri insana hizmet için yapılmıştır. Belediye olarak bizim halkımızdan istediğimiz odur ki yaya yolundan giden kişinin kendi evladı olabileceği düşüncesiyle hareket etmesi, yaya geçidine yaklaşırken hızını azaltması olacaktır. Bu kampanyanın düzenlenmesinde başta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu olmak üzere teşekkür ediyorum. Ürgüp halkı bu konuda duyarlı. Farkındalık oluşturmak adına gelerek katkı sağladığınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.