Ortahisar Belediyesi, vatandaşlarını acılı gününde de yalnız bırakmıyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttükleri çalışmalar kapsamında, vatandaşların ihtiyaçlarına öncelik tanıyan Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, yakınlarını kaybeden cenaze sahiplerinin taziyelerini rahat bir ortamda kabul etmesi için taziye çadırı kurulacağını ifade etti.

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş yaptığı açıklamasında ; "Kasabamız Kadınlar Derneği, Mustafa Aktan, Muharrem Memiş ve hayırseverlerimizin katkılarıyla temin ettiğimiz Taziye Çadırımız Ortahisarımıza hayırlı uğurlu olsun. Tüm hayırseverlere teşekkür ederiz..." dedi.

Vatandaşın isteği

Mahalle ziyaretlerinde vatandaşlarla yaptığı görüşmelerde taziye çadırı talebinin yoğun olduğunu söyleyen Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, “Acılı günlerinde yapılan taziye ziyaretleri bizim geleneklerimizde var. Günümüzde taziye kabulünde vatandaşlar, evlerindeki yetersiz mekan sorunu nedeniyle zorlanıyor. Ailelerin bu üzüntülü ve yaslı günlerinde sıkıntıyı bir nebze de olsa aşabilmelerini amaçlayan Ortahisar Belediyesi, kurulumu kolay  taziye çadırlarını Ortahisarlı vatandaşlarla buluşturacak. Bu çadırlar da bunun için çok önemli. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz projelere devam edeceğiz” dedi.