Nevşehir İl Özel İdaresi yapım programında bulunan Boğaz köyü Arıtma Tesisi yapım işi ile Nevşehir Islah Organize Sanayi Bölgesine ait arıtma tesisi kurma işi İl Özel İdaresi ile Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan ortak protokolle hayata geçiriliyor. 
83 hektar alan üzerine kurulmuş olan Nevşehir Islah Organize Sanayi Bölgesi ve Nevşehir Merkez ilçeye bağlı Boğaz köyünü de kapsayacak olan 750m3/gün kapasiteli kimyasal ve biyolojik arıtma tesisi yapımı işleri ortaklaşa yapılarak tek proje haline getirildi. Böylece kamu -  özel sektör proje ortaklığı ile örnek bir model uygulaması hayata geçirilmiş oldu. Kompleks tesisin birlikte yapımında kamusal kaynakların hızlı ve etkin kullanımı amaçlandı. 
Kimyasal ve biyolojik arıtmanın birlikte yapılmasıyla civar köylerde oluşan olası çevresel sorunların da bu süreçle birlikte son bulunması beklenmekte. 
Tahmini 3 milyon liraya mal olması beklenilen tesisin hayata geçirilmesi sürecinde emeği geçen İl Vali, Milletvekilleri ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanına teşekkür edildi.