İstanbul Ümraniye'de düzenlenen 24. Nevşehir Özkonaklılar Pilav Şenlikleri kapsamında Anadolu'ya yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Ünal Kaya'ya "HİZMET ONUR ÖDÜLÜ " verildi. 

Programa İstanbul Halk Ekmek Genel Müdürü Salih Bekaroğlu, Bahçelievler eski Belediye Başkanı Muzaffer Doğan, Nevşehirliler  Platformu Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Aşiret Dalcı, İş Adamları, Bürokratlar ve 2.000 davetlinin katıldığı programda Nevşehirli Sanatçımız Fatih Önal sahne alarak Neşet Ertaş'ın türkülerini seslendirdi. 

Özkonder Başkanı Adnan Erim "Nevşehir'lilerin programlarına katılarak gerek Tv ekranlarında her fırsatta ilimiz ve derneklerimizden bahsedip yanlarında olan Anadolu'nun yetiştirdiği bir değer olan Ünal Kaya'ya bu ödülü layık görerek kendilerini onurlandırmak istedik" diyerek ödülü takdim etti. 

Ünal Kaya'da şöyle konuştu "İnsanlığa hizmet kadar güzel bir duygu yoktur ve tarif edilemez.Anadolu kültürünü yaşatan, Anadolu kültürünün yanında olan, Çağrıldığımız yere erinmeden çağrılmadığımız yere görünmeden hizmet ederek içerdeki hemşehrilerimizle dışardaki hemşehrilerimizi birleştiriyoruz..Birlikte olmak demek yardımlaşmadır, yardımlaşma demek dayanışmadır, dayanışma demek DERNEKÇİLİK demektir.Özkonaklılar yılladır bu dernekçiliği güzel bir şekilde yapmaktadırlar.Günümüz ortamında her yerde kendi öz değerlerimizi yaşamalı ve yaşatmalıyız.Nevşehir'li hemşehrilerimiz İstanbul'da bütün programlarında bizleri çağırıyorlar onure ediyorlar teşekkür ediyorum" dedi. 
Yaklaşık 2.000 kişinin katıldığı etkinlikte, kazanlarla pilavlar yapılarak ikram edildi.