Nevşehir Pazarcılar odası başkanı Selim Özmen, bir dönem pazarcılıkta yapan ve şimdilerde Nevşehir’de çilek üretimine girişen üreticilere destek ziyaretinde bulundu.

Fide Türk adı altında Nevşehir’de bir firma kuran ve önümüzdeki günlerde Derinkuyu ilçesinde bulunan 100 dekarlık arazilerinde çilek üretimi yapmaya başlayacak olan Murat Avcı, Musa Bülbül ve Yaşarcem Dursun isimli üç genç girişimciye ziyarette bulunan Nevşehir Pazarcılar odası başkanı Selim Özmen, “Ülkemiz genelinde ne yazık ki tarım ürünleri 3-5 el değiştiriyor. Tarladan pazara gelinceye kadar tarım ürünleri ciddi manada pahalanıyor. Haliyle bu durumdan mağdur olan da vatandaşımız oluyor. Bu arkadaşlarımızın böyle bir girişimde bulunmaları bizleri ziyadesiyle sevindirdi. Kendilerine her zaman destek olmayı sürdüreceğiz” dedi.
Firma ortaklarından Murat Avcı, Derinkuyu ilçesindeki arazide bu yıl üretimine başlayacakları çilek üretiminden ilk yıl 50 ile 70 ton arasında bir verim almayı planladıklarını, ürettikleri ürünleri öncelikle Nevşehir pazaryerinde, Kayseri ve Mersin gibi çilek ve Fide üretiminin olmadığı dönemler'de de pazarlamayı planladıklarını söyledi.