Nevşehir merkez ilçeye bağlı Özyayla ve Ürgüp ilçesine bağlı Mazı köyünde etkili olan şiddetli sağanak yağışı sel ve su taşkınlarının yaşanmasına neden oldu. Yaşanan sel nedeniyle can kaybı yaşanmazken tarla ve bağlardaki ekili ürünler büyük zarar gördü. 

Edinilen bilgilere göre, Özyayla ve Mazı köylerinde şiddetli yağışlarla birlikte meydana gelen sel nedeniyle birçok evin hasar gördüğü belirtildi. Can kaybının yaşanmadığı selde ev, ahır, bağ ve bahçelerin hasar gördüğü belirtildi. Yoğun yağış nedeni ile birçok köyde oluşan sel sonrası vatandaşlar büyük sıkıntı yaşadılar.

Özyayla köyünde sağanak yağış sebebiyle ekili araziler sular altında kaldı. Ayrıca bir çobanın mandırası yıkıldı. Sel nedeniyle köyde maddi hasar meydana geldiği ifade edildi.

Ayrıca bugün Saat: 16:00 sularında etkili olan sağanak yağış sebebiyle Kalaba kasabası Avanos yolunda sel taşkını yaşanmasına sebebiyet verdi. Gelen ilk bilgilere göre can ve mal kaybı yok...

Yaklaşık 1 saat süren yoğun yağış nedeniyle seller oluşurken, bazı köylerde de yoğun dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi.  Haziran ayında yaşanan bu görüntüler adeta kış günlerini aratmadı. Sel suları binlerce dönüm tarım arazisini de sular altında bıraktı. 

Sağanak yağış ve dolu nedeni ile üzüm bağları meyve bahçeleri nohut tarlaları ve buğday arpa gibi toprak mahsulleriafet nedeni ile zarar görmüştür.

Bölgede hasar tespit çalışmaları ise henüz yapılmadı.

İşte Özyayla köyünden korkutan dev sel görüntülerini izlemek için TIKLAYINIZ!

Sel Kaymaklı'yı da vurdu...!

Sağanak yağış Nevşehir merkez ilçeye bağlı Kaymaklı kasabasında da etkili oldu. Kaymaklı'da yoğun yağış nedeniyle dereler su yatakları doldu taştı. Kaymaklı'dan o korkutan görüntüler video izlemek için TIKLAYINIZ!

İşte burasıda Kalaba'dan..

Meteoroloji 7.Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yağışların aralıklarla sürmesinin beklendiğini bildirdi.

Kaymaklı'da şiddetli yağış sonrası görüntüler ürkütücü..

Yazıhüyük'te sel manzaraları:

Gülşehir ilçemizdede sağanak yağış etkili oldu...