Kültür ve Turizm Bakanlığı, Nevşehir Valiliği, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüplüler Derneği ve Ürgüp Belediyesi iş birliği ile Ürgüplü Halk Ozanı Refik Başaran'ın vefatının 69. yılı nedeniyle planlanan "Refik Başaran'ı anma ve Hıdırellez Bahar Şenliği" 21 Mayıs 2016 Cumartesi günü Turgut Özal Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. 
Resim Öğretmeni Aydın Sağlam'ın eserlerinin yer alacağı Yeşilçam Sinemasının Usta Oyuncularının yağlı boya resimlerinden oluşan yaklaşık 70 eserin yer aldığı bir serginin de kültür merkezi fuayesinde açılışının yapılacağı etkinlikte Ürgüplü halk ozanı ile aynı adı taşıyan torunu Refik Başaran da katılarak düşüncelerini aktaracak. 
Ürgüplü Araştırmacı Yazar Prof. Dr. Hasan Hüseyin Dilaver'in de katılarak "Refik Başaran" konulu sunum yapacağı programda Ürgüp yöresi halk oyunları gösterilerini İl birincisi olan Ürgüp Türkan Diker İlkokulu Öğrencileri sahneleyecek. 
Ürgüp Yöresi Eserlerinden oluşan halk konserinde ise Ürgüplü mahalli sanatçı Erdinç Yeler Refik Başaran türkülerini, mükemmel ses ve yorumlarıyla anne-oğul Nevin Gürel ve Sinan Özalp Anadolu ezgilerini sizler için seslendirecek. 
Son olarak Hıdırellez Yemeği ikramıyla sona erecek etkinlik 21 Mayıs Cumartesi Saat:13:00'te Ürgüp Belediyesi Turgut Özal Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. 
Ürgüp Kültürü için önemli olan bu etkinlikte buluşmak üzere..