6 Rektör adayının gündemde bulunduğu Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesindeki rektörlük seçiminde siyasetin ne denli etkili olabileceği de merak konusu. Zira, rektör adaylarının her birinin doğal olarak birer siyasi görüşünün bulunduğu ve ister istemez bu adayların siyasetçiler tarafından da desteklendiği gözleniyor.
Şu ana kadar yaşanan süreçte hiçbir siyasi parti rektör adaylarından birini desteklediklerine ilişkin net bir açıklama yapmamışken, bazı adayların bizzat siyasetin içerisinden gelmiş olması da bu durumu kaçınılmaz kılıyor.
Adaylar arasında şu ana kadar siyasetle ilgili ya da kendisini her hangibir siyasi partinin desteklediğine ilişkin açıklama yapmayan isimlerin başında ise Prof. Dr. İsmail Bekçi’yi göstermek mümkün.
Rektörlük seçimlerine sayılı günler kala bazı internet sitelerinde Sipariş edildiği her halinden belli haberlerle adaylardan bazılarının yıpratılmaya, bazılarının öne çıkarılmaya çalışıldığı da gözlerden kaçmıyor.
Bu haberler arasında Üniversite yönetimi ile ilgili adayından başka kimsenin pek ulaşamayacağı bilgi ve belgelerin de servis ediliyor olması da dikkat çekiyor.