Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün 9 Üniversitenin rektörlerini belirledi. Söz konusu rektör belirlemelerinde liste başı isimlerin yanında, ikinci sıradaki isimlerin de atandığı görüldü. Peki Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde rektör seçimleri ne zaman yapılacak, erteleme kimlerin işine yaradı?.
26 Temmuz Salı günü yapılması beklenen ve bir gün öncesinde YÖK tarafından gelen talimatla ertelendiği açıklanan Nevşehir Üniversitesindeki rektörlük seçimlerine 6 adayın girmesi bekleniyordu.
Mevcut rektör adaylarından 3-4’ünün kamuoyunun önüne çıktığı gözlenen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesindeki rektörlük seçimlerinde adayların haklarında bazı iddiaları yanıtlamak yerine bu iddialara aldırış bile etmeksizin gizli kulis çalışmalarına özen gösterdikleri gözlendi.
Kamuoyunun önüne çıkmaktan imtina ettikleri gözlenen rektör adaylarından bazılarının Cumhurbaşkanlığı ve siyaset torpiliyle kendine güveni tam görüntüsü vermeye çalışırken, bazı adayların ise Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesindeki çalışmalarının referansına güvendikleri görüldü.
Önümüzdeki günlerde yeniden seçim tarihinin belirlenmesi beklenen Üniversitedeki rektörlük seçimlerinde ertelemenin kimlerin işine gelip gelmediği de ortaya çıkacak. Zira aday sayısının birleşmeler nedeniyle 6 değil 5 ya da 4’e düşebileceği ifade ediliyor. Böyle bir durumda ise 240 civarında oyun kullanılması beklenen rektörlük seçimlerinde adayların hesapları yeniden değişecek.