Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuksuz sanık N.Ö. ve mağdur T.T. hazır bulundu.
 
Sanık N.Ö., mahkemede sorgu ve savunmasında 'Ben Talas'ta peçete, kalem satarım. Bu amca gelip bana 5 TL verdi, ben dilenci değilim diye kabul etmedim. Bana acıdı, yardım etmek istediğini söyledi. Daha sonra beraber bankaya gittik. O ara polis geldi ve ne olduğunu dahi anlamadan, 'bu sahte Hızır para verme' dedi, ben kimseyi dolandırmadım" diye konuştu.
 
"Şu an Seyyid Burhanettin Hz. Yanımızda"
65 yaşındaki mağdur T.T. ise ifadesinde Sanığın bastonu ile yanına geldiğini belirterek, "Kıyafetlerini gördüm, 5 TL verdim, kabul etmedi. 'İyilik yapacaksan evimde tüp yok' diyerek 'tüp parası ver' dedi. Ben de önce 50 TL verdim, daha sonra bana Allah'ın sevgili kullarından olduğunu söyleyerek 'Sen imtihanı kazandın. Allah rızası için cebindeki tüm paranı verir misin?' dedi. 135 TL cebimde vardı, sözleri ile hep beni etkiledi. Ben de çıkarıp verdim, evine bırakayım dedim. Kendisini Seyyid Burhanettin Hazretleri Türbesi'ne bırakmamı istedi. Oraya geldiğimizde araçtan inmedi ve bana 'Zaten o mübarek burada, şuan yanımızda' dedi. Bana Kur'an'da bazı kıssaları öyle bir anlattı ki, çok etkilendim. Bir anda benden istediği para 5 bin 300 TL'ye çıktı. Daha sonra bankaya gittim. Bankadan 5 bin 400 TL çektim, o sıra sivil bir polis yanıma gelerek beni uyardı. Daha sonra sanığın yanına giden sivil polisler bu adamdan şikayetçi olmamı istediler. Kendisinden şikayetçiyim, eğer yakalanmasaydı kim bilir benim gibi kaç kişiyi istismar edecekti." diye konuştu.
 
Fatiha Suresini Okuyamadı
Mahkeme Başkanı sanık N.Ö.'ye dini bilgisinin olup olmadığını sorarak, 'Fatiha' süresini okumasını istedi. Sanık N.Ö. ise hakime 'ben dua bilmem, peçete ve kalem satarım' dedi. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanık N.Ö.'ye 'dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan 2 yıl 3 ay hapis ve 3 bin 600 TL adli para cezası verdi.