Kapadokya Üniversitesinin öncülüğünde düzenlenen bisiklet etkinliği Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı'nın katılımıyla başladı.

Ülkemizde yetişmiş olan en profesyonel 24 downhill sporcusu yarıştı. Ürgüp Ortahisar gün batımı mevkisinde zirveye tırmanan sporcular tehlikeli parkurda adeta tekerleri yere değmeden aksiyon dolu dakikalar yaşattılar.

Yarışmada  1. İstanbul dan Yavuz Selim AKSOY, 2. Bursa dan Erdinç KARLI, 3. ise Adana lı sporcu Bünyamin TÜRK oldu. Derece yapan tüm sporculara çeyrek altın verildi. 

Kapadokya Üniversitesi bisiklet topluluğu öğrencileri, Amatör sporcular haftası etkinliği kapsamında Ortahisar dan Ürgüp e kadar pedal çevirdiler. 

Nevşehir Gençlik Spor İl Müdürlüğünün de desteğiyle geleceğin şampiyonları, şimdinin minik sporcuları için Taytay bisiklet etkinliği düzenlendi. 

Nevşehirli Türkiye Downhill Şampiyonu Vehbi Taşkıran ın , Organizasyona destek veren Başta Sayın Valimiz İlhami AKTAŞ'a, Ürgüp Kaymakamımız Mehmet MARAŞLI' ya, Ürgüp Belediye Başkanımız Mehmet  AKTÜRK'e, Ortahisar Belediye Başkanımız Mustafa ATEŞ'e, maddi ve manevi desteklerinden dolayı Göremeli Aksiyon Sporlar Organizasyoncusu Paradise Travel e sonsuz teşekkürler edip daha büyük bir organizasyonda buluşma temenniyse etkinlik son buldu.