Nevşehir Kapalı Pazaryerinde peynir, tereyağı, zeytin ve yumurta satışlarının yapılacağı şarküteri pazarı törenle hizmete açıldı.

Nevşehir Sebzeciler Meyveciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Sayın Selim Özmen açışıl töreninde yaptığı konuşmasında; "Peynir’inden Tereyağına, Yoğurdundan, Yumurtasına, Balından Pekmezine kadar bir çok gıda ürünlerinin sağlıklı bir şekilde muhafaza edildiği soğuk dolaplardan sıcak satışların yapılacağı “Şarküteri Pazarımız” şimdiden şehrimize ve halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Nevşehir Kapalı Pazaryerinde her türlü damak zevkine hitap edecek "Şarküteri Pazarı" Nevşehirliler ile buluştu.

Düzenlenen açılış törenine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Belediye Başkan Yardımcıları Bektaş Demir, Nevşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik (NESOB) Başkanı Mehmet Pınarbaşı, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kamil Duru, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Okan Yılmaz, Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Nevşehir İl Ticaret Müdürü Ahmet Taygurt, KOSGEB Nevşehir Müdürü Ali Usta, AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, pazarcı esnafları ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Hafız Mahmut Kemikkıran Hocanın duaları eşliğinde hizmete açılan Nevşehir Şarküteri Pazarı açılış kurdelesi kesilerek mağaza gezildi.

Açılış duasının ardından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Türkiye’nin en modern ve hijyenik Peynir Pazarımızın açılışını hazirunumuzla birlikte dualarla gerçekleştirdik.‬ ‪Hemşerilerimize, pazarcı esnafımıza hayırlı olsun. Sevdamız Nevşehir her şeyin en iyisini hak ediyor..." dedi.

Tamamen yöresel ürünlere yönelik olarak açılan Şarküteri Pazarında Peynir, Pastırma, Sucuk, Pekmez, Tahin, Yumurta, Tereyağı gibi birçok yöresel ürün sunuluyor.