Türk Eğitim Sen'in Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumları Alan/Bölüm, Atölye ve Laboratuvar Şefliklerine İlişkin Yönerge’nin bazı maddelerinin iptali talebiyle Danıştay nezdinde açtığı dava sonuçlandı.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun 2016/574 YD itiraz nolu ve 03.11.2016 tarihli kararıyla; Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumları Alan/Bölüm, Atölye ve Laboratuvar Şefliklerine İlişkin Yönergenin “Alan/Bölüm, Atölye ve Laboratuvar Şefliklerinin Görevlendirilmesi” başlıklı 9.maddesinin 1. Fıkrasında yer alan; 
 
“Alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şefliklerine 8 inci maddedeki şartları taşıyan öğretmenler arasından, okul/kurum müdürünün inhası ve il milli eğitim müdürünün teklifi üzerine valinin onayı ile dört yıl süreyle görevlendirme yapılır.” ibaresinin; aynı maddenin 3. Fıkrasında yer alan “Aynı eğitim kurumunda, aynı unvanla sekiz yılını tamamlayan şeflerin şeflik görevi sona erer.”cümlesinin; 10. Maddesinin 1. Fıkrasının (a) bendinde yer alan “Alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerinden; a) 9 uncu maddede belirtilen süreyi tamamlayanların.. şeflik görevleri sona erer.” düzenlemesinin;
 
Geçici 1. Maddesinin 1. fıkrasında yer alan; “Bu Yönergenin yayımı tarihinde alan/bölüm/atölye/laboratuvar şefliği görevinde bulunanlardan aynı okulda 4 yıllık süreyi tamamlayanların görevi başka bir işleme gerek kalmaksızın sona erer.” hükmünün yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.
 
Kararın gerekçesinde ise; alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerinin görevlendirilmelerine ilişkin bir düzenleyici işlemin, konusu itibarıyla Yönerge şeklinde ve Resmi Gazete’de yayımlanmaksızın düzenlenemeyeceği belirtilmiştir.
 
İlgili karar için tıklayınız.