Avanoslu Şehit Özel Harekat Polisi Demet Sezen'in ismi Nevşehir'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında mühürlenerek el konulan bu okulda yaşayacak.

Nevşehir'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında mühürlenerek el konulan Özel Lara Koleji, bugün düzenlenen törenle Nevşehir Şehit Demet Sezen Kız Anadolu imam hatip lisesi oldu.  

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığına devredilen ve ismi Nevşehir Şehit Demet Sezen Kız Anadolu imam hatip lisesinde, şehidimizin ismine yakışır bir tören düzenlendi. 

Nevşehir'de Kapatılan Özel Lara Koleji, Nevşehir Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Oldu.

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'nde şehit düşen Şehit Polis Demet Sezen 'in adı, Nevşehir'de yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilen özel okula verildi.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilen özel okul Nevşehir'de eğitim hayatını sürdüren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi taşındı. Okulun adına da 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'nde şehit düşen Şehit Demet Sezen'in adı verilerek 'Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi' oldu. Okulun eğitime başlaması ve isminin değişmesi ile ilgili olarak okul bahçesinde bir tören düzenlendi.

Törene; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya , Nevşehir Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça , Nevşehir İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir il Deftardarı Hatice İşcen Ercoşman , Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, NTB Başkanı İbrahim Salaş, AK Parti Nevşehir İl Başkanı M. Ali Tanrıver, Nevşehir İmam Hatip Okuları Mezun ve Mensupları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Fatih Yakut, DERSİAD Başkanı Ercan Civelek çok sayıda daire müdürleri, 15 Temmuz demokrasi gazisi kahramanlarımız, öğrenciler ve veliler katıldılar. 

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir tarafından günün önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Konu hakkında açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, "Milletin helal malı millete geri dönüyor. Hainlerin kurduğu kolej , şimdi şehidimizin ismiyle Nevşehir Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu. Nevşehir imize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi."

Törende konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş Savaşında Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmamı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan Gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu bereketli topraklar 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç Nevşehirli Özel Harekat Polisi Şehit Demet Sezen'i bağrından çıkarmıştır. "Şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız.” dedi. Açıkgöz, Nevşehir'imizdeki bu FETÖ kolejinde artık İHL nesli yetişecek şimdiden Nevşehir Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ülkemize ve şeehrimize hayırlı uğurlu olsun dedi. 

Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk te, 15 Temmuz Şehidimiz Demet Sezen Kız Anadolu İHL açılışını gerçekleştirmiş bulunuyoruz.  "Şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız." dedi.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş,“15 Temmuz 2016 gecesi Akçak Darbe Olayını duyarak eline Türk Bayrağını alıp sokağa çıkan aziz milletimiz gövdelerini tanklara siper ettiler. Bunların hepsi önce vatan, önce bayrak diyen insanlardı ve toprağa da Allah diyerek düştüler. Allah vatanımızı daim etsin. Vatan hainlerine böyle fırsatlar vermesin dedi. Vali Aktaş, İşte o gün hayatını kaybederek şehit olan Nevşehirli Özel Harekat Polisi Şehit Demet Sezen'i ilimizde Nevşehir Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ismini yaşatıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Okulumuz ilimiz ve ülkemize Eğitim camasına hayırlı olsun dedi.

Konuşmaların ardından şehit polis Demet Sezer'ın özgeçmişi okundu. Daha sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi sesiyle okuduğu Arif Nihat Asya'nın dua şiiri ve ardındada Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından duaların okunmasının ardından okulun yeni tabelası törene katılan protokol üyeleri ile açıldı. Davetliler Okul tabelasının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Nevşehir'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında mühürlenerek el konulan Lara Koleji, Kız Anadolu imam hatip lisesi oldu. 

Okula ise darbe girişiminde şehit edilen Nevşehirli "Şehit Demet Sezen" in ismi verildi.

Kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığı´na devredilen Özel Nevşehir Lara Koleji, Kız Anadolu imam hatip Lisesi olarak hizmet verecek. 

Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi’nin, 17 derslikli, 40 kız öğrenci yurt kapasiteli, 1 Şube görsel sanatlar ve 1 Şube müzik olmak üzere 60 öğrenci ile 2016-2017 eğitim öğretim yılında faaliyete geçtiği öğrenildi.

Törenin ardından duygularını ifade eden öğrenciler böyle bir okulda okumaktan dolayı mutlu olduklarını, okula ismini veren Şehit Demet Sezen başta olmak üzere tüm şehitleri rahmetle andıklarını söyledi.