Van’da terör örgütü PKK tarafından yola döşenen el yapımı bomba ve roketatarlı saldırı sonrasında şehit düşen Uzman Çavuş Emre Türkmen, Nevşehir’de son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit Emre Türkmen için ilk olarak Kapadokya Havalimanında tören düzenlendi. Burada düzenlenen törenin ardından Şehit Uzman Çavuş Emre Türkmen, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde bulunan baba evine son kez getirildi. Şehit Türkmen’in iki haftalık eşi Hacer Türkmen’in ise burada eşinin tabutuna sarılarak, “Emre hadi kalk” diye feryat etmesi vatandaşların yüreklerini burktu.
Askeri yetkililer tarafından aileye son kez gösterilen Şehit Türkmen daha sonra ise dualar eşliğinde Çilehane’ye getirildi. Burada Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şehit Türkmen toprağa verildi.

Çilehane’de düzenlenen törene şehidin babası Emin Türkmen, Nevşehir Vali Vekili Ahmet Soley, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Hacıbektaş Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, MHP İl Başkan Kaya, CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Şehit eşinin feryadı yürekleri burktu
Şehit eşinin feryadı yürekleri burktu
Şehit eşinin feryadı yürekleri burktu