Derik Kaymakamı ŞEhir Muhammed Fatih SAFİTÜRK ve tüm şehitler için Nevşehir merkezinde olduğu gibi Avanos İlçesi Merkez Camiinde de Kur’an Tilaveti  yapıldı.

Teröristlerin hain bombalı saldırısı sonucu şehit olan Mardin İli Derik İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih SAFİTÜRK için 14 Kasım günü ikindi namazına müteakip ilimizdeki bütün camilerinde Kur’an-ı Kerim okundu.
 İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK tarafından Merkez Bekir Efendi caminde tüm şehitlerimiz için dua edildi.


Mardin’in Derik İlçesinde hain terör örgütünün düzenlediği bombalı saldırıda Şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih SAFİTÜRK’ün ruhuna 14 Kasım 2016  Pazartesi Günü  ikindi namazından önce Türkiye ‘deki bütün camilerde olduğu gibi Avanos Merkez Camiinde Kuran Tilaveti Yapıldı.

Avanos Merkez Camii İmam Hatipi Bekir SÜRMELİ’nin Kuran Tilaveti Avanos Vaizi Abit KORKUT’un Duası eşliğinde Cemaat Bütün Şehitler için duaya katıldı.

Konuya ilişkin olarak Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan yaptığı açıklamasında; "Hain terör saldırısı sonucu şehadet şerbetini içmeye nail olan değerli meslektasim, Mardin Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'e Cenab-i Allah'tan rahmet, ailesine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanın cennet olsun yiğit kardeşim.." dedi.

Allah Rahmet Eylesin. Yüce Türk Milletine ve Ailesine Sabır ve başsağlığı diliyoruz.