Avanos Kaymakamlığı geçtiğimiz hafta Şanlıurfa / Akçakale / Tekçe Hudut Karakoluna atılan havan mermisi sonucu şehadet mertebesine ulaşan Nevşehirli şehit  Tnk. Uzm. Çvş. Şevket Tekin için Avanos sigorta evlerinde bulunan baba evi önünde kurulan taziye çadırında öğle namazına müteakip Mevlid-i Şerif okutuldu.

Mevlid-i Şerif öncesinde Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, şehit ailesinin yakınlarıyla bir araya gelerek aileye Sabr-i Cemil dileğinde bulundu.

Nevşehirli Tankçı Şehit Şevket Tekin için memleketi Avanos ilçesinde Mevlid-i Şerif okutuldu.

Şehit Şevket Tekin’in ailesinin ikamet ettiği Avanos İlçesi Yukarı Mahalle Sigorta Evleri önüne kurulan taziye çadırında din görevlileri tarafından Mevlid-i Şerif, Aşr-ı Şerifler okunarak,salavatlar getirildi. Duası ise İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından yapılarak, Şehidimiz Şevket Tekin’in ve tüm şehitlerimizin ruhlarına bağışlandı.  

Mevlid-i Şerif programına; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı A. Kürşat Şahin, Avanos Kaymakamı Olgun Öner, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, JAKEM Komutanı Jandarma Albay Ercan Altın, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener, Vatan Şehitleri ve Gazileri ve Malulleri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi,  Şehit ailesi ile yakınları, askeri erkan, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program sonrası tüm katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

Foto: Metin Yıldırım