Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Ürgüp Belediyesi tarafından tüm Türkiye'de büyük ilgi gören Şehit Emanetleri Sergi açılışına katıldı.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki terör olaylarında yaşamını yitiren şehitlerin kıyafet ve eşyasından oluşan "Şehit Emanetleri Sergisi" açıldı.

Ürgüp Belediyesi Turgut Özal Kültür Merkezinde düzenlenen açılış törenine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Aktürk, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk, Ürgüp İlçe Başkanı Ali Özer STK temsilcileri, şehit aileleri ila vatandaşlar katıldı..

AK PARTİ Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Açıkgöz: "Ürgüp ilçemizde 210 şehidimizin emanetlerinin sergilendiği 37. Şehit Emanetleri Sergisindeyiz. “Fedakar şehitlerimize minnettarız; onların yüce emaneti bayrağımızı, vatanımızı, milletimizi, devletimizi korumak ve yaşatmak hep beraber öncelikli görevimizdir. Biz, birlikte Türkiye’yiz." dedi.

Ürgüp Belediyesince, Türkiye'de 37.açılan Şehit Emanetleri Sergisinde 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın gömleği, helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile İzmir Adliyesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan polis memuru Fethi Sekin'e kadar bir çok isimli ve isimsiz şehidimizin üniforma ve kişisel eşyaları yer alıyor.

Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki terör olaylarında yaşamını yitiren 210 kahraman şehidin kıyafet ve eşyalarından oluşan Şehit Emanetleri Sergisi Ürgüp Ramazan sokağında sergilenecektir.