SRC belgesi hakkında bilinmeyenleri Kapadokya SRC&ODY&ÜDY sahibi Ayhan Şimşek'in tecrübe ve bilgilerinden yaralanarak sizlere sunuyoruz. Nevşehir'de yaklaşık 5 senedir faaliyet göstermekte olan ve şehrimize ilk yasal psikoteknik belgesini getirerek şoförlerin dolandırılmasının önüne geçen genç iş adamı Ayhan Şimşek, sorularımızı içtenlikle yanıtlayarak bilgilendirmelerde bulundu.
SRC nedir? 
SRC, sürücünün kısaltılmışı olarak isimlenmiş,  ticari olarak yolcu ve yük taşıması yapan veya yapacak şoförlerin mesleki yeterlilik belgesidir. Yani şoförlüğü meslek olarak yapanların, ticari olarak yolcu ve yük taşıma hususunda mesleki yeterliliğe sahip olduğunu gösteren belgedir.
SRC Belgesini Sadece Ticari Taşıma Yapanlar mı almalıdır?
Hayır. Kişiler ticari bir taşıma gerçekleştirmeyecek olsa bile kullandıkları taşıtlar ticari taşıma yapmak için kullanılan cinsten ise bu belgeyi almaları yine zorunludur ve alınmadığı takdirde bu aracı kullanması durumunda cezai işleme maruz kalacaklardır.
SRC Belgesi zorunlu Bir Belge midir?
Evet. Karayolu Taşıma Kanunu şoförde aranacak nitelikler kısmında SRC belgesinin zorunluluğu belirtilmiştir. Şoförlük işini meslek olarak yapacak olanların mesleki bilgi ve donanıma sahip olmaları gerekmektedir. 
SRC almak için belirli bir ehliyet sınıfı sahibi olmaya ihtiyaç var mıdır?
Hayır. Herhangi bir ehliyet sınıfı sahibi olması yeterlidir. A,B,C,D,E sınıfları farketmeksizin bu belgeyi alabilir. Fakat kişi ehliyetinin müsaade ettiği araç cinsi ile taşıma yapabilecektir. A tipi ehliyet sahibi kişi sadece motorsiklet ile ticari taşıma yapabilecek. Örneğin bir kurye veya paket servisi yapanların bu belgeyi alması gereklidir.
Son olarak şoförlerimiz ile ilgili söylemek istedikleriniz nelerdir?
Şehrimiz, turizm ve nakliyecilik anlamında gelişmekte olan ve bu işi hakkını vererek yapan bilinçli işveren ve çalışanların şehridir. İstihdam konusunda bu anlamda ihtiyaç bulunmaktadır. Bu sektörde çalışan veya çalışacak olan değerli hemşerilerimizin, SRC belgesi olmadan araç kullanmamasını ve cezai yaptırımlara maruz kalmamasını istemekteyiz. Can ve mal taşıması yapıldığı için öncelikli olarak hem kendi hayatını hem de başkalarının hayatlarını ve mallarını riske atmamalarını istiyoruz. SRC belgesi sadece SRC kursları aracılığıyla verilmektedir ve başvurularınızı yalnızca SRC kurslarına yapmanız gerekmektedir. Biz Kapadokya SRC olarak Nevşehir’de iddialı ve başarılı bir kurumuz. Uzman eğitimcilerimiz, kaliteli eğitim ve güler yüzlü hizmetimizle şoför ve şoför adaylarına hizmet vermekteyiz. Şoför arkadaşlarımızı bilgi almak için kursumuza çay içmeye her zaman beklerim. Son olarak, dört teker üzerinde mesleklerini icra ederek, uykusuz, yorgun bir şekilde mesleklerini icra eden şoförlerimize hayırlı yolculuklar ve bereketli bol kazançlar diliyorum. Unutulmamalıdır ki trafikte bir yanlış bütün doğruları götürür. Bu yüzden dikkatli olmaları temennisinde bulunuyorum.