Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanlığı, “Milli Eğitim Bakanlığı; okul müdür yardımcılarına, İlköğretim Kurumları (İlkokul,Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu) bünyesinde görev yapan okul öncesi öğretmenlerine, bağımsız ana okulu öğretmenlerine, ana sınıfı öğretmenlerine ve uygulama sınıf öğretmenlerine nöbet  ücreti ödenmemesini ödenir hale getirdiği halde  sorun devam ediyor. Bilindiği üzere okul müdür yardımcılarına, bağımsız ana okulu öğretmenlerine, ana sınıf öğretmenlerine ve uygulama sınıf öğretmenlerine nöbet  ücreti ödemesi yapılması ile ilgili Resmi Gazetede 16 Haziran 2016 tarih ve 29744 sayı ile son noktayı koymuştu.
Ancak o günden bu tarafa özellikle eğitimcilerin yaz tatiline girdikleri 01 Temmuz 2016 itibari ile Haziran 2016 Ek ders ücretlerine geriye dönük nöbet ücretleri tahakkuk ettirilmemiştir. Bilindiği üzere ilgili kesime nöbet ücreti ödenmesi ile ilgili Madde 6 ile ilgili resmi gazetede uygulama tarihi olarak 01.01.2016 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde ibaresi düşülmüştür. Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bayram öncesi konu hakkında görüş sorduğumuzda bağımsız ana okulu öğretmenlerine, ana sınıf öğretmenlerine ve uygulama sınıf öğretmenlerine nöbet ücreti tahakkuk ettirilmediği zira 01.01.2016 tarih itibari ile ilgili kesim için ücret onayı alınmadığını ve dolayısıyla ödeme yapamayacaklarını, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konu ile ilgili talimat beklediklerini belirtmişlerdir.
Aynı şekilde Nevşehir'e bağlı diğer İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'nde de aynı sıkıntının yaşandığı verilen bilgiler arasında. Konu ile ilgili şubemizi arayan eğitimciler resmi gazetede yayınlanmasına rağmen neden kendilerine nöbet ücretinin geriye dönük hali ile ödenmediğini sormaktadırlar. Görünen o ki bayram öncesine kadar Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konu ile ilgili ne bir genelge ne de bir talimat gelmemiştir. Tatile girilmesine rağmen şubemizi arayan tüm eğitimcilere okul ve kurum müdürlerine resmi gazetede ilgili tutularak 01.01.2016 tarihinden bu tarafa geriye dönük nöbet ücreti ödenmesini talep etmelerini söylemekteyiz. Üyelerimizin aşağıda yer alan dilekçeyi doldurarak eki ile birlikte okul müdürlüklerine vermeleri gerekmektedir” değerlendirmesinde bulundu.