Habere konu olan fotoğrafa dikkatlice baktığınızda tekerlekli sandalyeli bir vatandaşın Aile ve sosyal politikalar İl Müdürlüğü binasının önünde öyle kala kaldığını görürsünüz.

E ne olmuş, bir tekerlekli sandalyeli insan başka bir kamu kurumunun önünde de bu fotoğrafı çektirebilir diye düşünebilirsiniz. Ancak bu fotoğraf karesi o kadar basit bir anlam taşımıyor.

Nevşehir’de engelli vatandaşlara en çok hizmet ulaştıran, ilimizdeki sosyal politikaların odağı olan bir kurumda engellilerin kuruma ulaşabilecekleri bir engelli rampasının olmaması dikkat çekiyor.

Nevşehir’de son yıllarda yapılan çalışmalarla bir çok kamu kurum ve kuruluşunda kanun gereği engellilerin kurumlara ulaşabilmeleri için çeşitli çalışmalar yapılırken anlaşılan o çalışmalar henüz Aile ve Sosyal Politikaların merkezine ulaşmamış.

Siz siz olan o müdürlüğe ulaşmanız gerektiğinde yanı başınızda tekerlekli sandalyeniz ucundan tutup sizi kurumun dik merdivenlerinden taşıyacak iki yakınınızı veya arkadaşınızı da yanınızda götürmeyi unutmayın.