AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver,  yargı bağımsızlığının sağlanması, hukukun üstünlüğünün korunmasının milletin ve devletin en büyük sigortası olduğunu söyledi.
Yeni Adli Yıl Açılışı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınlayan AK PartiNevşehir  İl Başkanı  Mehmet Ali Tanrıver, Adaletin, hiçbir kurumun, görüşün, kesimin etkisi altında kalmadan hızlı bir şekilde tecelli etmesi, hakkın, hak edene verilmesi, toplumsal huzurun ve güvenin temel taşı olduğuna dikkat çekti. 
Güçlü ve işlevsel bir devlet mekanizmasının huzurlu bir toplum ile sağlanabildiğine dikkat çeken Tanrıver; “Güçlü bir ülke olabilmemiz Yasama, yürütme ve yargı erklerinin uyum içinde ve bunun yanında bağımsız olarak çalışması ile mümkün olabilecektir. Hakkın hak edene verilmesi, tarafların kim olduğuna bakılmaksızın sadece adaletin tecellisi için çalışmak gibi kutsal bir misyonu üstlenmiş olan yargı, bu hayati görevi ne kadar başarılı bir şekilde yerine getirirse o derece toplumumuzda güven, huzur ve birliğin tesisine katkı sağlamış olacaktır. Daha güçlü bir Türkiye için hareket eden AK Parti İktidarları döneminde, her alanda ülkemizin kronikleşmiş sorunlarına kalıcı çözümler sunmak, demokrasimizi ileri seviyelere taşımak, hukukun üstünlüğünü tesis etmek adına pek çok hukuki ve siyasi reform gerçekleştirilmiştir. Yargı kurumlarımızın çağın ve hizmetin gereklerine uygun olarak donatılması, bütün hukukçularımızın en iyi şartlarda, en iyi imkanlarla çalışmasının sağlanması amacıyla pek çok iyileştirme ve düzenleme hayata geçirilmiştir. Amacımız, Türkiye’mizi her alanda olduğu gibi Adalet hizmetlerinin sunumunda da vatandaşlarımızın takdir ve güvenini kazanan ve bu alanda örnek gösterilen bir ülke konumuna getirmektir. Bu düşüncelerle 2016-2017 Adli Yılı açılışını kutluyor, yeni Adli Yılın ülkemize adalet, barış ve huzur getirmesini temenni ediyor, adaletin tecellisi için fedakarca emek sarf eden tüm yargı çalışanlarına başarılar diliyorum”