AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, OHAL uygulamasının15 Temmuz 2016 Cuma günü, Türk Silahlı Kuvvetlerine sızan bir grup vatan haininin darbe girişiminin ardından, terör örgütü FETO Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) ile daha etkin mücadele edebilmek  amacına yönelik olduğunu ifade etti.
TBMM’de 346 evet oyuyla kabul edilen OHAL yasasında 133 Milletvekili ile oylamaya katılan CHP’nin 94 red oyu verdiğini belirten Tanrıver, “ ayrıca HDP’li 20 Milletvekili de ret oyu kullanmıştır. Alışık olduğumuz CHP ve HDP zihniyeti OHAL’de de hayır demiştir” dedi.
Bakanlar Kurulu tarafından ilan edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanan olağanüstü hal kararıyla ilgili Başbakanlık tezkeresinin bugün  TBMM Başkanlığı'na sunularak oylandığını dile getiren Tanrıver,  OHAL tezkeresinin  346 oyla kabul edildiğini söyledi.
OHAL uygulamasının darbe teşebbüsünün tekrarlanmamasının sağlanmasının yanı sıra bu kapsamda valilerin yetkilerinin artıracağını vurgu yapan Tanrıver, ülkemizin bir çok yönetim kademesine giren bu yasadışı örgütün tehlikesinin bertaraf edilmesinin de OHAL’in ilan edilişinin ana gerekçeleri arasında yer aldığını ifade etti.
OHAL uygulaması ile yönetimin askere devrinin söz konusu olmadığını kaydeden Tanrıver,  OHAL uygulamasının ülke genelinde olağan durumun kalıcı olmasına yönelik olduğunu söyleyerek, şunları belirtti: “ Bakanlar Kurulunca, MGK'nın tavsiyesi üzerine demokrasi, hukuk, özgürlükleri koruma ve güçlendirme amacıyla 3 ay süreyle OHAL kararı alındı.  Vatandaşımızın hayatında hiçbir olumsuzluğa yol açmayacak. OHAL, bu mücadelede devletin işleyişine hız kazandıracak. Vatandaşlarımızla ilgili değil, devletimizin işleyişiyle ilgili bir düzenlemeden ibarettir. Bu konuda hiçbir vatandaşımız endişe içerisinde olmasın.”dedi.