Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca "Çocuk Tarım Kampı" adı altında ilköğretim 4. Sınıf öğrencilerine, doğa bilinci çevre farkındalığını kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla bir kamp etkinliği gerçekleştirildi. "Lider Çocuk Tarım Kampı" uygulaması kapsamında öğrencilere kamp programı gereğince; tarım nedir, tarımın önemi, baklagillerin insan sağlığında ve tarımda önemi, doğa, çevre ve tarım ile sağlıklı gıda üretimi ve tüketimi konularında farkındalık oluşturmak üzere, Müdürlüğümüzde görevli teknik personeller tarafından bilgiler verildi.
İl Müdürlüğü ve 19 Mayıs İlköğretim Okulu işbirliği ile 30 Mayıs/03 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlenen etkinliğe 4/C sınıfı öğrencileri katıldı.
İlimizde 5. si düzenlenerek geleneksel hale gelen bu kampta bu yıl 4. Sınıf öğrencilerinin seçilmesi bakanlık tarafından belirlendi. Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün ilköğretim 4. sınıf öğrencileri için düzenlediği Çocuk Tarım Kampı bir dizi etkinliklerle sona erdi. Kamp sonunda öğrencilere sertifika töreni düzenlendi.
Düzenlenen kapanış etkinliğine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, 19 Mayıs İlköğretim Müdürü Halil Demirkol, Kamu Kurumları Daire Amirleri, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, STK Temsilcileri, İl Tarım Müdürlüğü Personelleri ve Öğrenciler katıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, yapılan etkinlikler ve geziler neticesinde çocuklara; doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermeyi amaçladıklarını söyledi.
Çocuk ve gençlere tarımsal faaliyetleri tanıtma ve sevdirmenin doğal kaynakların korunmasının önemini kavramalarını sağlamanın önemli olduğunu da kaydeden Yılmaz, kamp boyunca yapılan etkinlik, deney, gezi ve gözlemlerle çocukların tarıma ilgisini artırmayı da sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
Daha sonra öğrencilerin kamp boyunca yapmış olduğu resimler, el becerileri, saksıda sebze çalışmaları, fotoğraflarının yer aldığı sergi gezildi. Öğrencilere çeşitli hediyeler ve sertifikaları verildi, çocuklar arası yarışmalar düzenlendi.