Baharın gelişi ve doğanın yeniden canlanışı, 6 Mayıs Cuma günü Tatlarin kasabası, Tatlarin Barajı Mesire Ve Piknik Alanında düzenlenecek muhteşem bir proğramla kutlanacak.

Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Tatlarin beldesinde geleneksel hıdırellez şenliklerinin düzenleneceği belirtildi.

Baharın gelişi ve doğanın yeniden canlanışı, 6 Mayıs Cuma günü Tatlarin kasabası, Tatlarin Barajı Mesire Ve Piknik Alanında düzenlenecek muhteşem bir proğramla kutlanacak.  

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Tatlarin Belediyesinin ortaklaşa düzenleyecekleri proğram için geri sayım başladı.

İlimizde Bu yıl ikincisi yapılacak olan şenliğe çok sayıda Tatlarinli vatandaşlarla Nevşehir ve Acıgöl protokolününde katılması bekleniyor.

Şölen için tüm hazırlıklar tamam 6 Mayıs 2016 Cuma günü gerçekleştirilecek şenliklere tüm ilçe ve belde halkını beklediklerini belirten Tatlarin Belediye Başkanı Ferhat Adıyaman, " Milletlerin sosyal oluşumunda Kültür değerlerinin yeri büyüktür. Toplumu oluşturan unsurların başında toplumu bağlayan sevgi, saygı, gelenek görenek ve inançlar gelir. Hıdrellez bizlere her mevsim kültürümüze sahip çıkmayı birlik ve beraberliği ve saygıyı hatırlatan bir bahar bayramıdır. Bu vesile 6 Mayıs 2016 Cuma günü gerçekleştireceğimiz geleneksel hıdırellez şenliklerine tüm ilçe ve belde halkını davet ediyoruz” dedi.

Öte yandan Hıdırellez Şenliğinin Nevşehir Valiliği ,Tatlarin Belediyesi ile proğram Ortağı Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü adına İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici ise yaptığı açıklamasında; ''Kültürel mirasımızın göstergesi baharın gelişini kutlamak amacı ile Tatlarin kasabasında gerçekleştireceğimiz Hıdırellez Şenliği zengin kültürümüzün yaşatılması açısından büyük önem arz etmektedir. 

Bahar mevsiminin müjdecisi olarak kutlanacak Hıdırellez Şenliklerinin birlik ve dayanışmaya katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Ekici tüm halkımızı Tatlarin kasabasına beklediklerini ifade etti.

Ekici, 6 Mayıs 2016 Cuma günü düzenlenecek Hıdırellez Şenliğimize tüm halkımız davetlidir'' diye konuştu.

CUMA GÜNÜ TATLARİN'DE HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİNE KÜLTÜR TURİZM İŞ BİRLİĞİNDE DAVETLİSİNİZ

Öte yandan Tatlarin Hıdırellez Şenlikleri programı ise şöyle;

PROGRAM İÇERİĞİ  

Mehteran Ekibi Konseri 
Kapadokya aşçılar Derneği tarafından hazırlanacak
Mangal ve çeşitli ikramlar
Yöresel oyunlarımız  
Yarışmalar ( Çuval - ip çekme vs.)
Tarih: 06 Mayıs 2016 Cuma Saat: 13:30 Yer:Tatlarin Barajı Mesire Ve Piknik Alanı TATLARİN KASABASI / ACIGÖL

 TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR...
Proğrama katılmak isteyen basın mensupları ve vatandaşlarımız için Nevşehir Turizm İl Müdürlüğü binası önünden saat: 12:30-13:00 arasında ÜCRETSİZ otobüs kaldırılacaktır.




FİBHABER.COM Nevşehir'in ilk ve en çok izlenen haber sitesi...

Nevşehir'in Bağımsız Güncel Haber www.fibhaber.com