İç Anadolu Bölgesinin kurak illeri arasında yer alan Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Tatlarin kasabasında yağmur duası yapıldı.

Tatlarin kasabasında Öğle namazı sonrası Genci yaşlısı yüzlerce vatandaş ellerini yağmur için açtı.

Yağmur duasına Tatlarin Belediye Başkanı Ferhat Adıyaman, Acıgöl İlçe Müftüsü, Daire Amirleri, çevre köyü muhtarları ile çok sayıda Tatlarinli vatandaş vardı. 

Tatlarin'de  kurak geçen kış mevsiminin ardından nisan ayının da yağışsız geçmesi çiftçiyi tedirgin etti. Acıgöl İlçesi Tatlarin kasabasında ve çevre köylerinde bağı bahçesi tarlası bulunan üreticilerin yanısıra 7'den 70'e çok sayıda vatandaş da topluca yağmur duasına katıldı. Tatlarinde toplanan vatandaşlar önce öğle namazını kıldılar sonra yemek yebdi daha sonrasın da da topluca yağmur duası etti.

Yagmur Duasi Edilirken Yağmurun Yagmasi İnsanlari Sevindirdi. Duanin Ardından Kesilen Kurbanlar Halka İkram Edildi. HAFIZ Mahmut Kemikkıran Hoca Kuran ı Kerim Okudu Ve Halk Sukurler Ederek Dagildi.

Tatlarin Belediye Başkanı Ferhat Adıyaman yaptığı açıklamasında: Kasabamızda 3 Gündür Devam Eden Yağmur Duasında Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ederim. Allah' Im Dualarımızı Kabul Etsin... dedi.



Allah Kabul Etsin..

Yağmur duası, uzun zaman yağmurun yağmadığı bölgelerde oluşan kuraklık zamanında, Allah'ın yağmur yağdırmasını istemek için yöre halkının toplu halde dua etmeleridir. Yağmur duasına fıkıh dilinde "istiska" adı verilir. Bunun anlamı yağmur yağmasını talep etmektir. Yağmur duası yapma sünnettir. Peygamberimiz (s.a.v.) ve halifeleri  de yağmur duasında bulunmuştur.