Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Tatlarin kasabasında Hıdırellez dolayısıyla program düzenlendi.​ Tatlarin Barajı Mesire Ve Piknik Alanında düzenlenen Hıdırellez Şenliği Büyük Coşku ve Katılımlarla Gerçekleşti.
Uğur, kısmet ve bereketle gelen, köklü gelenek Hıdırellez şenliği ve Tatlarin Barajı Mesire Ve Piknik Alanı tesisinin açılışı AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir protokolü ve Tatlarinli vatandaşların yoğun  katılımlarında Mehteran ekibi ve Tatlarin Ortaokulu Halk oyuları ekibinin muhteşem gösterilerine şahitlik yaptı.

Nevşehir Kültür Turizm Müdürlüğü ile Tatlarin Belediyesinin İşbirliği İle Proğramın açılış konuşmalarını Tatlarin Belediye Başkanı Ferhat Adıyaman ve Nevşehir Kültür Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici yaparken daha sonra söz alan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Hıdırellezin bolluk ve bereket getirmesini Cenab-ı Hakk' tan niyaz ederek tüm vatandaşların Hıdırellez Şenliğini kutladı ve Tatlarin Barajı Mesire Ve Piknik Alanı tesisinin kasabamız , ilçemiz ve şehrimize hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu.

Milletvekili Açıkgöz konuşmasında ,  “Hıdırellez Anadolu kültüründe asırlardır bulunan bir şey. Baharın gelişidir. Hıdırellez bir taraftan yeniden dirilişi temsil ettiği gibi diğer taraftan da dostluğu, kardeşliği temsil etmektedir. Onun için bu topraklarda asırladır Hıdırellezi bir bayram coşkusuyla kutlarız. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi ilimizdede Hıdırellezi birliğin beraberliğin sembolü olarak kutlarız diyerek Tatlarin kasabasında Hıdırellez Şenliklerinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti .

Açıkgöz, Bizler Sizlerin her zaman hizmetkarları olarak her zaman yanınızda olduk bundan sonrada halkımızla beraber yürüyerek birlik ve beraberlik içerisinde Allahın izniyle 2023'e birlikte ulaşacağız dedi.

Daha sonra söz alan Acıgöl Kaymakamı Mustafa Çakır'da “Geleneksel olarak düzenlenen Bahar Şenliğinde sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu etkinliği başlatan ve devam ettiren bu günde organizasyonu tertip eden başta Nevşehir Kültür Turizm Müdürlüğü ve Tatlarin Belediyesi olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler hemşerilik bilincimizin gelişmesine, birlik ve beraberliğimizin devamına katkı sağlar. Bu etkinliğin bu amaca katkı sağlamasını temenni ediyor, sizlere iyi eğlenceler diliyorum” diyerek konuşmasına son verdi.

Konuşmaların ardından Tatlarin Belediye Başkanı Ferhat Adıyaman tarafından Tatlarin kasabasına yapılan hizmetlerde emeği geçen katkı ve destek verenlere günün anısına plaket takdim edildi. 

Davullu zurnalı renkli görüntülere sahne olan Tatlarin kasabasında bugün tarihi bir gün yaşadı... Hıdırellez şenliğinde Palyaçolar piknik alanındaki çocuklarla oynayarak onlara balon hediye edip yüz boyması yaptılar.

Kapadokya Aşçılar Derneği tarafından hazırlanan Mangal ikramı ile ayran ve yanında Osmanlı Şerbetinin ikram edildiği Hıdırellez programı tam bir bayram tadında coşku ve kalabalık bir halk katılımda gerçekleştirildi.

Kapadokya'nın eşsiz köşesi Tatlarin Barajı Mesire Ve Piknik Alanında unutulmaz bir gün yaşandı... 

Nevşehir Kültür Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici ve Tatlarin Belediye Başkanı Ferhat Adıyaman'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Hıdırellez Şenliği ve beraberinde Tatların Barajı Mesire ve Piknik Alanı açılış törenine AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz , Acıgöl İlçe Kaymakamı Mustafa Çakır , Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Avanos Kaymakamı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mustafa Eldivan ,Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz, Kalaba Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu , Çalış Belediye Başkanı Alpaslan Özer , Karapınar Belediye Başkanı Mustafa Tiftik , TKDK Nevşehir İl Koordünatörü Murat Asiltürk , Nevşehir Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Nevşehir Gümrük Ve Ticaret Il Müdürü Ahmet Taygurt , Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürü Ömer TaşçıDSİ 12. Kayseri Bölge Müdür Muavini Mithat Temiz, KAPHİB (Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği) Müdürü Levent Ak, GÖRBİR Nevşehir Derneği Başkan Yardımcısı Hafız Mahmut Kemikkıran , AK Parti Acıgöl İlçe Başkanı Ramazan Gül ,DERSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, Özel Kapadokya Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Yakut, Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda Tatlarinli vatandaş katıldı.

FİB Haber Merkezi olarak kelimelerin anlatmaya kifayetsiz kaldığı günde şimdi gelin bırakalım resimler anlatsın diyor emeği geçen Başta Nevşehir Kültür Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici ve Tatlarin Belediye Başkanı Ferhat Adıyaman ile tüm Tatlarin halkımıza teşekkür ediyoruz....










FİBHABER.COM Nevşehir'in ilk ve en çok izlenen haber sitesi...

Nevşehir'in Bağımsız Güncel Haber www.fibhaber.com