Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı İnallı köyünde bir vatandaşa musallat olan dolandırıcılar Telefon ile kadın memurla konuşan dolandırıcılar bir süre sonra bankaya 25 Bin lira para yatırmasını istedi.

Kimlik bilgileri, telefon numaralarıı ve banka hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini ve kullanıldığını söyleyerek korku uyandıran dolandırıcıların ağına takılan bir vatandaş, belirtilen hesaba para yatırmak üzere iken polisin yerinde müdahalesi sonucu dolandırılmaktan son anda kurtuldu.


OYUN BU KEZ TUTMADI

Kendisini savcı olarak tanıtan telefon dolandırıcısı bir kişinin hesabına para yatırmaya giden yaşlı adamı Acıgöl İlçesi Ziraat Bankası güvenlik görevlisi kurtardı.

Acıgöl'ün İnallı köyünde yaşayan 60 yaşlarındaki bir vatandaş, evinde otururken telefonu çaldı. Ev telefonunu açan şahıs kendisinin savcı olduğunu söyleyerek, banka hesabının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyledi. Yaşlı adamın bankada bir miktar parası bulunduğunu söyleyen şahıs, derhal parayı hesaptan çekip kendi vereceği hesap numarasına yatırmasını istedi. 20 dakika süren telefon görüşmesinin ardından hemen Acıgöl ilçesi’ndeki bankaya gelen yaşlı adam, hesabındaki parayı çekmek istediğini söyledi. Endişeli durumundan şüphelenen Banka güvenlik görevlisinin uyanıklığı ile yaşlı adamın, durumdan şüphelenince polise haber verdi. Polisin duruma el koymasıyla şahıs dolandırılmaktan son anda kurtuldu. Dolandırıcı şahsın İstanbul da ki bankada para beklerken suç üstü yakalanarak ceza evine gönderildiği belirtildi.

Son haftalarda Nevşehir'e dadanan telefon dolandırıcıları yeni bir mazeret buldu. Dolandırıcıların telefonla aradıkları şahıslara terör örgütü ya da paralel yapı adını kullanarak para istedikleri ortaya çıktı. Önceki gün de bu kez Avanos'ta boy gösteren dolandırıcılar heryerde aranıyor.

Dolandırıcıların istediği gibi aynı gün kendisine verilen hesap numarasına 25 Bin lira yatıran banka görevlileri tarafından son anda farkedilerek dolandırılmaktan kurtulan yaşlı adam “ O esnada sizi öyle bir yönlendiriyorlar ki sanki hipnoz olmuş gibi oluyorsunuz dedi.

Tekrar uyarıyoruz.
Kendisini hakim polis veya savcı olarak tanıtan kişilere lütfen itibar etmeyin. Unutmayın hiçbir hakim polis veya savcı sizi telefon ile arayarak para istemez…