AK Parti’de yaklaşan ilçe kongreleri öncesinde yapılan il başkanlığı için temayül yoklamasının sonuçları merakla bekleniyor.
İl Başkanı M. Ali Tanrıver’in yapılacak il kongresinde aday olmayacağını açıklamasının ardından Parti genel merkezinin kararıyla yapılan temayül yoklamasında il başkanlığına 12 aday ortaya çıkmıştı.
Gençlik Kolları başkanlığında yaşı geçtiği için bu görevden ayrılması beklenen Mustafa Rauf Yanar’ın yanı sıra, Serhat Sonugelen, Emin Fırsatvermez, Umut Ergül, Ersin Doğan, Edip Avşar, Cumhur Arslan, Cemil Çöloğlu, Ali Kemikkıran, Fatih Güneş, Gökmen Yamangil, Cemil Çöloğlu ve Murat Çöloğlu isimleri il başkanlığına aday olmuşlardı.
Söz konusu isimler arasından bazılarının daha önceki il yönetimlerinde görev almalarına parti genel merkezinin nasıl bir yaklaşım göstereceği merakla beklenirken, kamuoyunun tanımadığı isimlerin de adaylar arasında bulunması dikkatlerden kaçmadı.
Henüz tarihleri belirlenmeyen ilçe kongreleri öncesinde yapılan il başkanlığı temayül yoklamasının sonuçlarının il kongresi öncesinde açıklanıp açıklanmayacağı da merakla bekleniyor. Zira sonuçlar kongreler öncesinde açıklanacak olursa muhtemelen AK Parti yeni il başkanıyla birlikte kongrelere gidecek ve M. Ali Tanrıver’in 3.5 senelik görevi sona erecek. Tanrıver belediye meclisindeki başkan vekilliği görevini seçime kadar sürdürecek.