Türk Eğitim Sen (TES) Nevşehir Şubesi Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. Yıldönümünü Gülşehir İlçesine bağlı Yeşilöz Köyünde Şehit Polis Memuru Ali Rıza Güneş’i mezarı başında dua ve tekbirlerle andı.

Anma programına TES Nevşehir Şube başkanı Tayfur Urgenç, Başkan Yardımcısı Memiş Bülbül, Gülşehir İlçe Başkanı Ümit Kılıç ve Avanos ilçe Başkanı Taner Durukan ile TES İl ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı. Şehit Polis Memuru Ali Rıza Güneş ve bu vatan için toprağın kara bağrına giren tüm şehitlerimiz için yapılan duanın ardından Şehit Polis Memuru Ali Rıza Güneş’in mezarındaki bayrak TES yönetim kurulu üyeleri tarafından değiştirildi. Şube Başkanı Tayfur Urgenç; burada yaptığı açıklamada Şehit Ali Rıza Güneş’i çok yakından tanıdığını, lise dönemlerinden beri arkadaşlığı bulunduğunu ve kendisinin vatan ve millet aşığı olduğunu belirterek, Güneş’in Polis lojmanlarına roketli saldırıyı önlemek için yani diğer arkadaşlarını kurtarmak için kendisini feda ettiğini ifade etti.

“Kahramanlık bu milletin evlatlarının hepsinin ruhunda vardır.” diyen Urgenç,  “Dün İzmir’de hain saldırıyı önleyen Fethi Sekin, Tunceli’de Ali Rıza Güneş her zaman vardır. Bu milletin arasına tefrika sokmak isteyenler bu duyguyu anlayamazlar.” Diye konuştu.