TRT tarafından bu yıl 39. su gerçekleştirilen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Nevşehir’de  başladı. Nevşehir’in Avanos ilçesindeki Güray  Müze’de TRT fotoğraf sanatçılarının ‘Fotoğraflarla 23 Nisan Tarihi Sergisi’ ile başlayan bu yıl ki şenliğe,  26 ülkeden 300 ü aşkın çocuk katılıyor.

TRT fotoğrafçıları  Ali Ahıskalı, Hüseyin Öğretmen ve Süleyman Yurdakul’un 1979 yılından günümüze kadar  gerçekleştirilen TRT 23 Nisan  Çocuk Şenliği’nde çektikleri 100 fotoğrafın yer aldığı Fotoğraflarla 23 Nisan Tarihi Sergisi’nin açılışı,  Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve 39.  TRT Uluslararası Çocuk Şenliği Koordinatörü  Yunus Emre Tekin’in de katıldığı törenle yapıldı.

Bazı ülke çocuklarının geleneksel kıyafetleriyle katıldığı TRT 39. Uluslararası 23 Nisan   Çocuk Şenliği’nin açılışında, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Nevşehir  Belediye Başkanı Hasan Ünver ‘e, 39.  TRT Uluslararası Çocuk Şenliği Koordinatörü  Yunus Emre Tekin fotoğraflarla ilgili bilgiler aktardı.

Bazı belediye başkanlarının da katıldığı  TRT39. Uluslararası  23 Nisan Çocuk Şenliğinin açılışında ayrıca  dünya çocuklarının onuruna bir de kokteyl verildi. Kokteylde Nevşehir Belediyesi  üçlü müzik grubu çocuklara müzik dinletisi sundu. Daha sonra TRT 39. Uluslararası   23 Nisan Çocuk Şenliği  için hazırlanan pasta ,  Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ile çocuklar tarafından kesildi.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, 39. Uluslararası TRT23 Nisan   Çocuk Şenliği’nin başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, TRT’nin bu yıl 39. Sunu gerçekleştirdiği  Uluslararası TRT23 Nisan   Çocuk Şenliği’nin Nevşehir’de gerçekleştirilmesini sağlayan TRT Genel Müdürü Şenol Göka başta olmak üzere şenliğe katkı sağlayan tüm TRT yetkililerine teşekkür etti.

DÜNYA ÇOCUKLARI FARKINDALIK OLUŞTURACAKLAR
Vali Aktaş, uluslararası bu etkinliğin Nevşehir’de gerçekleştirilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, 26 ülkeden gelen çocukların bir dünya incisi konumundaki Kapadokya bölgesinin tanıtımına önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi. Vali Aktaş “ TRT’nin düzenlediği 39. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliğine katılan dünya çocukları, inanıyorum ki bölgemizden güzel anılarla ayrılacaklardır. Onlara hoş geldiniz diyorum. İnanıyorum ki bölgemiz adına da önemli bir farkındalık oluşturacaklardır. Böyle bir etkinliğin şehrimizde yapılmasını sağlayan TRT Genel Müdürü Şenol Göka olmak üzere tüm kurum çalışanlarına teşekkür ediyorum. “dedi.
ŞENLİK,BARIŞ VE KARDEŞLİĞE KATKI SAĞLAYACAK
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’ de yaptığı açıklamada, TRT’nin 1979 yılından beri uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği 23 Nisan Çocuk Şenliğinin Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir’de yapılmasından dolayı büyük bir  memnuniyet duyduklarını söyledi. 8 i köklü olmak üzere 20 farklı topluma ev sahipliği yapan bu bölgenin , bugündedünya çocuklarını misafir ettiğine vurgu yapan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver “ Dünyanın farklı coğrafyalarından gelen çocuklar, barışın ve kardeşliğin harmanlandığı bu bölgeden güzel duygular içerisinde ayrıldıklarında inanıyorum ki tüm arkadaşlarına,ailelerine ve çevrelerine bölgemizin doyumsuz güzelliklerini de aktaracaklardır. Ve bu çocuklar yine inanıyorum ki barış ve kardeşlik duyguları içerisinde ülkelerine döneceklerdir ” dedi.