Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nevşehir Temsilciliği bugün öğle saatlerinde, Nevşehir Üniversitesi Hacı Bektaşi Veli Kampüsü’ nün giriş kapısı önünde toplanarak, İslam ülkelerinde yaşanan mezalim ve son olarak Halep’e yapılan son bombardımana ilişkin tepkilerini dile getirdiler
 
AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları AK Parti Kadın Kolları ve Nevşehir ÜniAK bugün öğle saatlerinde, Nevşehir Üniversitesi Hacı Bektaşi Veli Kampüsü’ nün giriş kapısı önünde toplanarak, İslam ülkelerinde yaşanan mezalim ve son olarak Halep’e yapılan son bombardımana ilişkin tepkilerini dile getirdiler
Grup adına hazırlanan açıklamayı Türkiye Gençlik Vakfı Yükseköğretim Koordinatörü Yetiş Kıratlı okudu.
Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Yakın komşumuz Suriye’de her gün ayrı bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Kimyasal silahlara masum çocuklar ve kadınlar katledilirken; milyonlarca insan yerlerinden yurtlarından ayrılmak durumunda kalmıştır. Bombaların menşei dünyanın kan emici vampirleri olan küresel sömürü ülkeleri arasında değişirken; ölenlerin hep savunmasız Müslümanlar olduğu açık bir şekilde görülmüştür.
Halep’e yapılan son bombardımanda çoğu çocuk ve kadın 500’ü aşkın sivil katledilirken kendisini muasır medeniyet olarak gören ülkelerin ve onların hükümranlığını koruyan birliklerin sessizliği, Müslüman ölümleri üzerinden yeni bir sömürü imparatorluğu kurulmasının planlandığına işaret etmektedir.
Bizler, Müslümanlar olarak masum insanların ölümlerini ırk, din ve mezhep ayrımı gütmeden eşit görmekteyiz. Ölümlerin mukayesesi yapılmaz; ancak Batıda öldürülen 5 kişi ile savunmasız halde bombardıman altında katledilen, çoğu çocuk ve kadın 500 kişinin ölümünün dünya kamuoyunda edindikleri yer hepimizin malumudur. Gösterdiğimiz bu hassasiyeti diğer milletlerden de insanlık namına beklemekteyiz.
Kendini dünya güvenliğinin ve barışının teminatı olarak gören, aynı zamanda dünyanın en büyük silah üreticisi olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni dünyadaki bütün bu düzensizliğin müsebbibi olarak görüyoruz.
Müslümanlar hunharca katledildiğinde sessiz kalan, güçlünün haklı olduğu bir Uluslararası Hukuk Sistemini ve onun ikiyüzlü araçlarını reddediyoruz.
Şimdi,
Yeni üretilen silahların tatbikatını İslam coğrafyası üzerinde yapan ancak İslam’ı ve Müslümanları terörizmin kaynağı olarak gören tüm ülkelere sesleniyoruz.
İslam ve insan bir bütündür.
İnsanın olduğu her yer bizim yanı başımızdır.
Afrika bizim kapı komşumuzdur, Doğu Türkistan, Irak, Bosna, Endülüs, topyekün kıyıma uğrayan Suriye bizim öz coğrafyamızdır. Filistin bizim ciğerimiz, Mekke bizim kalbimizdir.
İnsanın öldüğü her yer bizim bağrımızdır.
Bombalasanız da, darbe yapsanız da susmayacağız, direneceğiz ve Hakk’ı savunacağız!
Bizler, yeniden en güçlü şekilde adil ve yaşanabilir bir dünya için çalışmaya ve sömürü ülkelerini rahatsız etmeye devam edeceğiz.
Şu unutulmamalıdır ki;
Kurulacak yeni bir adil dünyanın harcı, Halep’te bombardıman enkazından çıkarılan parçalanmış bebeğinin cesedini kucağına alan annenin akıttığı gözyaşları karılacaktır!
Ey İslam Âlemi
Daha neyi bekliyorsunuz? Daha ne kadar kendi kardeşlerinizi sağır, dilsiz kalacak; görmezden geleceksiniz?
Ateş çemberi bir gün sizi de sarmadan harekete geçiniz!
Irk, meşrep ve mezhep ayrımını bir kenara bırakıp siz “ Ey Müslümanlar hepiniz Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, parçalanıp ayrılmayın” ( Ali İmran, 103)
 
Grup basın açıklamasını bitirdikten sonra dağılmıştır.