Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde ülkemizin kerpiçten yapılmış tek yel değirmeni ”Hacıbektaş Yel Değirmeni” Restorasyon çalışmaları devam ediyor.

17. yüzyılda yaptırılan yel değirmeninin 1954 yılına kadar hizmet verdiği ifade edildi.

Hacıbektaş Yel Değirmeninde Çalışmalar Devam Ediyor...

Hayad Derneği ile Hacıbektaş Belediyesi öncülüğün de ve ilçemizin sevilen iş insanlarından Prof. Dr. Sırrı Bektaş sponsorluğunda gerçekleştirilen Yel Değirmeni restorasyonunda çalışmalar devam ediyor. Daha önce 29 Ekim’de açılışı yapılacağı duyurulan Yel Değirmeni ile ilgili Hayad Derneğinden yeni açıklama geldi.

Açıklamada, ”Hacıbektaş Yel Değirmeni’nde restorasyon çalışmalarına, titizlikle ve özveriyle halen devam ediyoruz. Daha önceleri yaptığımız paylaşımlarda Hacıbektaş Yel Değirmeni’ni 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ziyarete açmayı hedefliyorduk. Ancak, COVID 19 salgını nedeniyle İç İşleri Bakanlığı tarafından derneklerin faaliyetleri 1 Aralık 2020 tarihine kadar durdurulmuş olduğundan ve Kayseri Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden Yel Değirmeni bahçesinde yapacağımız peyzaj ve sergileme çalışmaları izinlerimiz beklediğimiz tarihten geç çıktığı için Hacıbektaş Yel Değirmeni’ni 29 Cumhuriyet Bayramımızda ziyarete açamayacağız. Çalışmalarımıza devam edip, tüm eksikliklerimizi tamamladıktan sonra 2021 yılında ziyarete açacağız. Yanımızda olan, desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederiz.” denildi.

Kaynak: Taylan Sümer & Hayad Değirmen

HaberHacıbektaş.Com