Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde bulunan Kapadokya Meslek Yüksek Okulunda uçak teknolojisi bölümü son yıllarda yoğun ilgi görüyor.
Sivil havacılık bakım hizmetleri alanında dünyanın önemli merkezlerinden olmaya aday olan ülkemizin, nitelikli uçak bakım teknisyenlerine ihtiyacı var.
Uçak Bakım Eğitimi Yetkisine sahip tek program olan Kapadokya Meslek Yüksekokulu'nda Uçak Teknolojisi programında yılda üç dönem uygulamalı eğitim, mesleki – teknik İngilizce, tam donanımlı atölyeler, uygulamalarda gerçek bakım ortamı ile benzerlerinden çok farklı bir eğitim verilmekte.
Eğitim boyunca öğrencilere mesleki-teknik İngilizce başta olmak üzere Uçak Temel Bilgisi, Temel Elektrik, Uçak Bakım Uygulamaları, Temel Elektronik, Aerodinamik, Uçak Yapıları ve Uygulamaları, Uçak Sistemleri ve Uygulamaları, Pistonlu Motorlar ve Uygulamaları, Elektronik Göstergeler ve Sistemleri, Gaz Türbinli Motorlar ve Uygulamaları, Uçak Göstergeleri ve Pervane konularında eğitim verilmekte, uygulama eğitimleri Kapadokya Meslek Yüksekokulu uygulama atölyelerinde ve bakım tesislerinde yürütülmektedir.
Mezunlarımız eğitimlerini tamamlamalarının ardından havacılık bakım – onarım sektöründe uçak bakım teknisyeni olarak görev alabilmekte.
Uçak Teknolojisi programı Kapadokya ve İstanbul Sabiha Gökçen yerleşkelerinde eğitim vermekte.
İstanbul yerleşkesini tercih edecek öğrencilerin, Sabiha Gökçen Havalimanında verilecek uygulama eğitimleri, staj vb. eğitim faaliyetlerine katılabilmeleri için havalimanı giriş kartı alma şartlarını taşımaları gerekmektedir. Giriş kartı alabilmek için öğrencilerin kayıt esnasında Adli Sicil Belgesi ibraz etmeleri ve Adli Sicil Belgesinde, Türk Ceza Kanunu'na göre zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık ve sahtecilik gibi yüz kızartıcı suçlardan dolayı hüküm kaydı, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda yer alan suçlardan hüküm kaydı, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa, 2313 Sayılı Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanununa, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa ve 1567 Sayılı Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanununa muhalefetten hüküm kaydı bulunmaması gerekmekte.
Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere Uçak Teknolojisi alanında ön lisans diploması veriliyor.