K.K.T.C. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Uçhisar’aKardeş belediye olma çerçevesinde Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan’a ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete, ayrıca İskele Belediyesi meclis üyeleri Kubilay Aşıkoğlu, Seymen Yılmazve Uçhisar Belediyesi meclis üyeleri bulundu.

Geçtiğimiz yıl Uçhisar Belediyesi’nin girişimleri ve Başkan Karaaslan’ın,Başkan Sadıkoğlu’nu ziyareti ile başlayan kardeş belediye olma sürecinde ön protokol imzalama aşamasına gelindi. Türkiye’nin ve K.K.T.C.’nin iki önemli turizm noktası olan Uçhisar ve İskele Belediyelerinin kardeş belediye olma programı çerçevesinde gerçekleştirilen ziyarette iki belediyenin birlikte yapmayı planladıkları projeler, kalıcı dostluk ve kardeşlik ilişkileri konuşulan konular oldu. Karaaslan ve Sadıkoğlu, kardeş belediye olma konusunda önemli gelişmeler kaydettiklerini belirterek, ön protokol anlaşmasının kısa süre içerisinde yapılacağını belirttiler. Ziyarette Başkan Karaaslan, İskele Belediye Başkanı Sadıkoğlu’na ve belediye meclis üyelerine Uçhisar’ın tarihi, turizmi ve sosyo-kültürel yapısı hakkında bilgiler verdi.

Başkan Karaaslan, İskele Belediye Başkanı Sadıkoğlu’nu Uçhisar’da görmekten ve kendisini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  işbirliği içerisinde yapılacak çalışmaların en kısa zamanda hayata geçirme gayreti içinde olacaklarını belirtti. Başkan Karaaslan, “Turizm, iki önemli belediyemizi birleştiren ve birlikte ileriye dönük çalışmalara imza atmaya olanak sağlayan bir olgu. Bu bilinçle ve tüm gayretimizle ilişkilerimizi geliştireceğiz ve kardeş şehir protokolünü tamamlayacağız” dedi.

Başkan Sadıkoğlu ise, Uçhisar’da bulunmaktan ve Uçhisar Belediyesi ile kardeş belediye olmaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirterek, misafirperverliği için Başkan Karaaslan’a teşekkürlerini iletti.

Başkan Karaaslan ve Sadıkoğlu, 2017 yılı içinde imzalayacakları kardeş belediye protokolü sayesinde iki ülke ve iki önemli turizm noktası arasında da köprü kurulacağını ve bu kurulacak köprü sayesinde turizm ve kültür alanında da önemli adımlar atılacağını belirttiler.

Başkan Karaaslan, Sadıkoğlu ve belediye meclis üyelerine günün anısına çini tabak hediye etti. Başkan Sadıkoğlu ise İskele’ye ait yöresel ürünler ve hediyelerini sundu. Ardından Başkan Karaaslan, Sadıkoğlu ve meclis üyelerine Uçhisar Belediyesi’ni ve birimlerini tanıttı. Gerçekleştirilecek projeler kapsamında birkaç gün Uçhisar’da bulunacak olan Başkan Sadıkoğlu ve meclis üyelerine Uçhisar’ın tarihi ve turistik noktalarını gezdirdi.