Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu’nun Türkiye genelinde organize ettiği, Nevşehir il organizasyonunu ise Hasan Emmi Çevre ve Kültür Derneği ile Asım Gençlik Spor ve İzcilik Kulubü ortaklaşa organize yarışma, Türkiye’nin tüm il, 900’ü aşkın ilçe ve internet üzerinden online olarak tüm dünyada yapılan yarışmaya, Nevşehir’den tüm ilçe ve Kapalı Cezaevi de dahil olmak üzere toplam 3 bin 950 kişinin katıldığı, Türkiye Genelinde ise toplam 360 bin kişinin müracaat ettiği yarışma 03 Nisan 2016 Pazar günü aynı anda yapılmıştı. Dereceye girenlere ise  ödülleri 29 Nisan Cuma günü düzenlenen “Ufka Yolculuk Hadis Yarışması” ödül töreninde muhteşem bir geceyle sahiplerini buldu.

            Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ödül törenine; Nevşehir Milletvekili Murat GÖKTÜRK, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf KAYA, Hacıbektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar DURMUŞ, Nevşehir İl Müftü Yardımcısı Yaşar BOLAT, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sefa BARDAKÇI, Memur-Sen İl Başkanı Mustafa ÖZDEMİR, yarışmacı ve yakınları katıldı.
            Çardak Ebu Suud Camii İmam Hatibi Nuri AKSOM’un okuğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda sunumu Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları İl Temsilcisi Zafer BAKUM yaptı. Merhum Prof. Dr. Mahmud Es’ad COŞAN hoca efendinin sohbetlerinden derlenen “Kur’an Sünnet Bütünlüğü” konulu sinevizyon katılımcıların istifadesine sunuldu.
           Açılış konuşmasını Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Atila UĞUR’un yaptığı programda Acıgöl-Karacaören Ortaokulu Öğrencilerinden Kiraz SULTAN’ın “Sen Yoktun” şiiri ve Nevşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden 7.Uluslararası Arapça şiir okuma yarışması il üçüncüsü olan ESRA SAÇLI’nın    “AYNÂKE”/ “GÖZLERİN”  adlı şiirleri büyük beğeni topladı.
            Daha sonra ise Konferans için Nevşehir’e gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Muhammed UĞUZ hoca “Kur’an Sünnet Bütünlüğü”  konulu sunumu yaptı. İzleyenler tarafından büyük bir ilgi ve beğeninin topladığı konferansın ardından Sponsorlara Hediye takdim edildi. Paslanmaz Şirketler Gurubu Başkanı Bekir Paslanmaz, Özaltın Şirketler Gurubu Onursal Başkanı Hacı Duran ÖZALTIN ve TeknoBims Başkanı Serhat SONUGEN’e özel tasarlanmış “Ufka Yolculuk” hediye kutusu takdim edildi.
       Yarışmada dereceye girenlere ise ödülleri Protokol tarafından takdim edildi ve Nevşehir İl Dereceleri şu şekilde oldu;
 
      A Kategorisi :
  1.  Ayşenur Aslan
  2.  Numan Yel
  3.  Elmas Kızıltepe
  4.  Fatmanur Yavuzer
  5.  Esra  Avşar
  6.  Safa Murat Çelik
  7.  Sahre Özer
  8.  Berfin  Ergün
  9.  Emirhan Pişkin
  10. Gamze Özdemir
 
         B Kategorisi :
  1. Zeynep Rumeysa  Erdemir
  2. Melisa Atabilen
  3. Emine Sena Güneş
  4. Senem Can
  5. Melike Pak
  6. Şeydanur Güneş
  7. Bahri Demir
  8. Ayşe Akşahin
  9. Gamze Başkın
  10. Semih Akgün
 
      C Kategorisi :
  1. Selçuk Yalçın
  2. Sibel Ay
  3. Tülay Tunçtan
  4. Merve Sertbaş
  5. Perihan Cerit
  6. Ayşe Kayaalp
  7. Fadime Hamza
  8. Burcu Çifçibaşı
  9. Yadigar Çapacı
  10. Kübra Elma
 
 
Mansiyon Ödülleri :
 
D Kategorisi birincisi: Sümeyra YALÇIN
En Tecrübeli Yarışmacı: Muzaffer ÇAVUŞOĞLU
En Küçük Yarışmacı: Ahmet Selim ULUDAĞ   olarak belirlendi.
 
 
Birincilere 1000’er TL, İkincilere 750’şer TL,Üçüncülere 500’er TL, 4-10 arası 100’er TL hediye edildi.Mansiyon ödülü olarak ise çeyrek altın hediye edildi.
Ödül Töreni katılımcılarına da çekilişle toplamda 120 ayrı sürpriz hediye çekilişi yapıldı.
 
Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları İl Komisyonu ise şu açıklamada bulundu:
         Ufka Yolculuğumuz 4 yıl önce başladı. Tüm Türkiye yönelik, 2013 yılında“İlmihal”, 2014 yılında “Kuran-ı Kerim Meali”, geçen yıl ise “Son Peygamber (sav) Efendimizin Hayatını” konu edinen bilgi yarışmaları tertipledik.
Bu yıl ki bilgi yarışmamızın konusu; “Hadis”di. Yarışma Kitabımız ise; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar’ın “Riyâzü’s-Sâlihînden 1001 Hadis Seçkisi” kitabındaki hadisleri esas aldık.
        Bu çerçevede tüm Türkiye’yi, online olarak ise tüm dünyayı kapsayan yarışmalarımıza, toplamda 550 bin yarışmacı kayıt yaparak iştirak ettiler. Buyıl ise Nevşehir’den 3950, Türkiye Genelinde 359.000 kişi yarışmamıza başvurdu.
Dünyanın 65 ülkesinde, yurdumuzun tüm illerinde, 900 den fazla ilçede, yüzlerce cezaevinde, yarışma kaydı yapıldı. On binlerce gönüllü gözetmen nezaretinde, bine yakın okulda, aynı gün aynı saatte yarışma sınavları organize edildi.
Yarışma kitabından online dersler hazırlandı. Sosyal medyada örnek sorular paylaşıldı. TT ve farkındalık çalışmaları yapıldı. Radyolarda kitap okumaları yapıldı.
Ufka Yolculuk’a, illerde faaliyet gösteren 100’lerce STK destek verdi. Sayıları 10 binleri geçen gönüllümüz, yarışmanın duyuru, tanıtım ve kayıt çalışmalarına aktif olarak katkı verdiler.
Böylece, yüzde yüz gönüllülerce organize edilen, Türkiye’nin en büyük sivil yarışma organizasyonuna imza attılar.
        Yarışma için, merkez ve iller çapında, sayıları binleri geçen ödüller verildi. Yüzlerce kurum kuruluş, bu ödüllere destek verip sponsor oldu.
Fakat bu yarışma “kaybedeni olmayan bir yarışma” olduğu için, ödül kazananlar kadar, yarışmaya girenler, kaydolup giremeyenler, sponsor desteği verenler ve organizasyonda görev üstlenenlerin tümü kazançlı çıktılar.
Ufka Yolculuk her hangi bir yarışma değil. Yarışma vesilesiyle değerlerimizi öğrendiğimiz, edindiğimiz güzellikleri hayatımıza tatbik ederek, “Ufka Yolculuk’u Cennet Yolculuğuna çevirdiğimiz” ve bunu “Dostlar olarak Birlikte” yaptığımız çok ulvi bir yolculuk.
Bizlere çıkmış olduğumuz bu yolculukta yalnız bırakmayan, madden, manen destek veren tüm kurum, kuruluş, hayırsever, kardeş, dost ve gönül dostlarımıza can-ı gönülden teşekkür ediyoruz.
Yolumuz ve yolculuğumuz kutlu ve mübarek olsun..