Sendikacılık hayatına başladığı günden beri her eğitim/öğretim yılında 40 bin kilometre yol yaparak Nevşehir'deki tüm okulları ziyaret eden ve Nevşehir'i karış karış gezen Mustafa Uğur ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerinin 2016/2017 Eğitim/Öğretim yılında ilk durakları şehit isimleri verilen okullar oldu.
 
Merkez Alacaşar Şehit Cebrail Aksöz İlkokulu, Merkez Göre Şehit Emre Fıstıkeken İlkokulu ve Derinkuyu Şehit Selçuk Karabakla Ortaokulu'nu ziyaret eden Uğur ve beraberinki yönetim kurulu üyeleri ziyaret ettikleri okullarda görev yapan eğitimcilere kırmızı beyaz karanfil ve lokum hediye ederek günlerini kutlarken, okullarda eğitim gören çocuklara ise Türk Bayrağı hediye etti.
 
Uğur, ziyaretlerinde okul yönetimine Şehit Ömer Halisdemir'in fotoğrafının işlendiği kristal küp ve okul gönderine çekilmek üzere Türk Bayrağı hediye etti.
 
Uğur'un ziyaretinden duydukları memnuniyeti belirten eğitimciler bu tür nazik etkinlikleri yapan tek sendikanın her yıl Türk Eğitim-Sen olduğunu belirterek Mustafa Uğur'a teşekkürlerini iletmeyi ihmal etmediler.
 
Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi heyeti, okul ziyaretlerini tamamladıktan sonra şehit kabirlerini de ziyaret ederek hem dua ettiler hem de şehit kabirlerine kırmızı beyaz karanfil bıraktılar.