15 Temmuz'da yaşanan Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişiminin ardından Nevşehir'de vatandaşlar tarafından başlatılan "demokrasi nöbeti"  14. gecesinde diriliş meydanında sürüyor.

Nevşehir Diriliş Meydanı’ndaki Demokrasi Nöbetinin 14. gününde ünlü sanatçı Uğur Işılak katılarak Nevşehirlilere destek verdi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in daveti üzerine kente gelen sanatçı Uğur Işılak, Türk bayraklarıyla Diriliş Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaşlarla buluşurken, etkinliğe katılarak İstiklal Nöbeti tutan Nevşehirli vatandaşlara sözüyle şiirleriyle hitap etti.

Sanatçı Uğur Işılak, meydanda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimiyle başlayan Milletin dik duruşunun bu alçak girişimi engellediğini ve Türkiye'nin demokrasi tarihinde yeni bir çağ açıldığını belirterek, zaferin daima inananların ve doğru yolda gidenlerin olacağını ifade etti.

Konuşmasının ardından sevilen şarkılarını meydanda bulunan binlerce vatandaşla seslendiren Işılak, ayrıca, vatan sevgisini anlatan şiirler de okudu. Işılak, darbe girişiminde şehit olan 246 kişiyi anarak, Allah'tan rahmet diledi.

Aşka boyun eğeriz ama Zulme Asla...

Darbe Girişimine Asla Boyun Eğmeyeceğiz...!

Uğur Işılak, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili meydanda toplanan binlerce kişiye hitaben bir konuşma yaptı. Işılak konuşmasında: “Darbe girişiminde bu birinci dalgaydı, provaydı diye bizi tehdit ediyorlar. Bunu söyleyenler bilsin ki, bizim direnişimizde provaydı. Türk halkının, milletinin gerçek gücünü görmediniz. Sakın ha ikinci etaba yönelmeyin. İkinci etaba yönelirseniz, ikinci direniş de çok farklı olur." diye konuştu. 

'Bunlar hem aşağılık hem de katiller. Bunlar bu memleketin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisine sızmış aşağılık insanlar, başkalarından emir alan katil bunlar' diyen Işılak, Darbe Gırışımıne Asla Boyun Eğmeyeceğiz, Dik duruşumuz ve Demokrasi Nöbetimiz devam edecek diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yazdığı Dombıra parçasını canlı performasnla birlikte okudu.

Sanatçı Uğur Işılak, Dombıra okunurken sahneye Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve protokolüde davet etti. 

Uğur Işılak, 20 Ağustos 2016 tarihinde tekrar gelmek için söz vererek Nevşehirlilere veda etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de " Değerli Halk ozanımız, sesiyle yüreğiyle Dik duruşun sembolü Sanatçı Uğur Işılak'a, katılımı için kendisine teşekkür etti." 

"Gazanız Mübarek Olsun Nevşehir, 20'sinde Buluşuyoruz İnşallah"

Yaklaşık yarım saat Nevşehir'de diriliş meydanında miting alanında vatandaşlarla buluşarak destek veren Sanatçı Uğur Işılak'ın 20 Ağustos 2016 Cumartesi akşamı saat: 21.00 de Nevşehir de konser vereceği belirtildi.

İşte Uğur Işılak Nevşehir' de milli irade nöbetinde; "Göründüğü gibi olan, gücünü milletten alan, Recep Tayyip Erdoğan"

İşte o şarkı
Ezilenlerin gür sesidir o / 
Suskun dünyanın hür sesidir o 
Göründüğü gibi olan /
Gücünü milletten alan 
Recep Tayyip Erdoğan 
Halkın adamı Hakk'ın aşığı / 
O milyonların umut ışığı 
Mazlumlara sırdaş olan / 
Gariplere yoldaş olan 
Recep Tayyip Erdoğan 
Oldu her zaman sözünün eri / Çıktığı yoldan dönmedi geri 
Kararlıdır davasında / 
Anaların duasında 
Recep Tayyip Erdoğan 
Sözü dosdoğru yoktur riyası / Zalimlerin korkulu rüyası 
İnandığı yolda gider /
Yıllardır beklenen lider 
Recep Tayyip Erdoğan