Ukrayna’dan Kapadokya bölgesini ziyarete gelen gazeteciler Kapadokya bölgesine hayran kaldıklarını ve tüm dünya insanlarının Kapadokya’yı mutlaka görmesi gerektiğini söylediler.
Kapadokya Turizmi Altyapı Hizmet Birliği’nin misafiri olarak Ukrayna’dan Kapadokya bölgesine gelen gazeteciler tüm dünya insanlarına çağrıda bulunarak Kapadokya’yı mutlaka görmeleri gerektiğini söyledi. Nevşehir’de görev yapan ulusal ajans temsilcileri ile bir araya gelen Ukraynalı gazeteciler Türkiye ve Kapadokya izlenimlerini paylaştı. Ukrayna’da fotoğrafçılık yapan 39 yaşındaki Svitlanka Yakubovska, Kapadokya bölgesine ilk defa geldiğini ve buranın dünyada eşi benzeri olmadığını söyledi. Yakubovska, “Ukrayna’dan geliyorum. Türkiye’ye ve Kapadokya bölgesine ilk defa geliyorum. Kapadokya’yı herkesin görmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü burası değişik bir yer. Dünyada eşi benzeri olmayan bir yer. Tarihi bir yer. Herkesin buraları gelip görmesi gerekir. Ukrayna halkı olarak tatil için kesinlikle Türkiye’yi tercih ediyoruz. Türkiye gezisine ise Kapadokya bölgesinden başlamak gerekiyor” dedi.
’’MASAL GİBİ BİR YER’’
Ukrayna’da fotoğrafçılık ve dizayn işi ile uğraşan 31 yaşındaki Nina Prisniak ise Kapadokya Bölgesinin masal gibi bir yer olduğunu ilk fırsatta yeniden geleceğini kaydetti. Prisniak, “Türkiye’ye Kapadokya’ya ilk defa geliyorum. Daha önce Kapadokya’ya gelmek için çok hayal kurdum. Benim bu hayalim gerçek oldu. Herkesi buraları gezmeye davet ediyorum. Daha önce Kapadokya’yı televizyondan ve internetten görüyordum. Hep buraya gelmenin hayalini kuruyordum. İnanılacak gibi değil. Burası masal gibi değişik bir yer. Herkese tavsiye ediyorum. Herkes buraya gelmek istiyor. Bende herkese tavsiye ediyorum. Aynı zamanda yakın zamanda Türkiye’ye yeniden gelmeyi düşünüyorum” şeklinde konuştu.