Nevşehir’in en büyük teşkilatlanmasını elinde bulunduran Ülkü Ocakları, yaptığı faaliyetler ile göz doldururken, “bu enerjiyi nerden buluyor?” sorusunu da akıllara getirdi.

Yaz, kış, yağmur, çamur demeden şehrin köşe bucağında her daim çalışmalar yapan bu eğitim ordusu, Başkan Ali Türker ve yöneticileri ile birlikte yoğun bir enerji sarf ediyor.

Bir bakıyoruz; tüm ilce beldelerde seminer düzenleniyor, bir bakıyoruz; 1 günde tüm ilçeler ve beldeler ziyaret ediliyor, kitap fuarında yer alınıyor, bakim evleri ziyaret ediliyor, haftada sadece ortaöğretim ve üniversite birimleri 9 seminer düzenliyor, Asena birimleri dur durak bilmeden o faaliyetten bu faaliyete koşuyor, Okullara ağaç ekiliyor, Tohumlu kalem dağıtılıyor ve tohumları dikiliyor, çarşı merkezinde ağaç dağıtılıyor, Nutuk'u birçok okula dağıtılıyor ve buna benzer yüzlerce, hatta binlerce faaliyete imza atılıyor.

Herkesin merak ettiği “Ülkü Ocakları bu enerjiyi nerden buluyor?” sorusuna cevap veren Ocak Başkanı Ali Türker, bu çatının kutlu, bu çatının dualı olduğunu, bu çatının İslam’ın son ordusu olduğunu ifade ederek, “Allah’a şükürler olsun ki Tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir’de de Ülkü Ocakları olarak durmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Enerjimizi; imanımızdan, Yüce Allah'ın ayetlerinden, Kainatın Sultanı Efendimiz (SAV)'ın sünnetlerinden, ülkemize, milletimize olan aşkımızdan ve Kutlu Davamızdan alıyoruz. Bizim davamız sen ben davası değildir. Bizim davamız, şehitlerin omuzlandığı, ömürlerin millete adandığı devlet-i ebed müddet'in taçlandığı mukaddes bir davadır. Gençliğimizi, dolayısıyla geleceğimizi tehdit eden olumsuz unsurlarla mücadele etmek bize her geçen gün daha da güç katıyor. Uyuşturucudan sosyal medyanın olumsuz yönlerine, şiddetten her türlü istismara karşı bütün alanlarda, geçmişimizden aldığımız şanlı ilham ile batılla mücadele ediyoruz. Batıla karşı mücadelemiz son nefes, son damla kana kadar da sürecektir. Okumanın önemini biliyor, bildirmeye çalışıyoruz. Okuyan düşünüyor, düşünen de hareketimize katılıyor. Böyle olunca da hareketimiz her geçen gün ivme kazanıyor. Nevşehir’de kurmuş olduğumuz eğitim ordumuz ile birlikte şehrin köşe bucak her yerinde faaliyetlerimizi yapıyoruz. Bir günde yirmi, hatta otuz faaliyet yapabilecek güce ve kudrete sahip bir teşkilatız. Amacımız alkış almak, göstermelik beğeni kazanmak değil, amacımız Allah'ın rızası ve vatandaşlarımızın âli menfaati, bu yüzden yaptığımız etkinliklerin birçoğu da basına yansımıyor. Nevşehir’de Ülkü Ocakları olarak tek vücut halinde evelallah her zorluğun üstesinden geliriz. Hasılı, nihayetin esası, bir kelâmın ruhumuzda yarattığı depremden yahut tufandan, bilhassa kıyametten ibarettir. Kutlu davamızdaki bu enerji ve gayreti gösteren, ülkücü hareketin kıymetli mensuplarına ve bilhassa da tek bir vücut olan Ülkü Ocakları yöneticilerine, Allah rızası için faaliyetlerimize katılan herkese teşekkür ederiz.” dedi.