Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen Bisikletli Oryantiring Dünya Serisi’nin 2. ayağı ve Türkiye Şampiyonası’nın 1. kademe yarışları, Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde başladı.
Türkiye Oryantiring Federasyonu As Başkanı Nermin Felmem, yarışmaya bu yıl ilk kez yabancı sporcuların da katıldığını söyledi. Başkan Nermin Felmem, "Bisikletle oryantiring yarışını çok büyük hazırlıklar sonucunda gerçekleştirdik. Yurt dışındaki arkadaşlarımızın ön ayak olması ile de başladı aslında yarışma. Yarışmaya yüzü aşkın sporcumuz katıldı, yarısına yakını da yabancı. Bugün bayrak yarışı ile başladık Mustafapaşa kenti içerisinde, dar sokaklarında hızlı süratli bir yarış bu, bayrak yarışı bu işte ilk sporculara toplu bir çıkış verdik. Ondan sonra gelecek sporcu arkadaşının eline değecek oda haritasını alıp çıkacak. Yarın yine Mustafapaşa’nın sırtlarında uzun mesafe yarışlarımız var. Mevsim şartları gereği Mustafapaşa vadileri yeşillenmiş, o nedenle yarışmacılar için güzel bir parkur olacak. Cumartesi ve Pazar Göreme’ye taşınıyoruz. Birinci gün arazi, ikinci gün kent içerisinde yarışımız olacak." diye konuştu. Başkan Nermin Felmem, sporcuların Göreme’de aldığı puanlarla dünya sıralama listesine gireceklerini de sözlerine ekledi.
5 kilometrelik bayrak ve 18 kilometrelik uzun mesafe ile Mustafapaşa’da başlayan yarışlar, Cumartesi ve Pazar günleri Göreme’de 9 kilometre orta mesafe parkuru ile kadın-erkek 18, 20 ve 21 yaş kategorilerinde elit seviyede gerçekleştirilecek. Erkek ve kadın kategorilerinde 40 ile 70 yaş üstü yaş grupları da müsabakalara katılabilecek.
Dört gün sürecek olan Bisikletle Oryantiring yarışları, 27 Mart Pazar günü Göreme’de yapılacak ödül töreniyle sona erecek.