Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Organizasyonu ile Nevşehir’den umreye gidecek olan adaylar için Nevşehir İl Müftülüğü tarağından “Bilgilendirme Semineri” düzenlendi. 

Seminer, 24-25-26 Aralık 2016 tarihleri ve 08.30-12.45 saatleri arasında Hacı Pembe Avlanmaz Kur’an İlimleri Merkezinde yapılan seminere, 44 umreci adayı katıldı.

Seminer İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcıları Nazım Haksever ve Yaşar Bolat, Hac ve Şube Müdürü M. Şaban Yılmaz, Kur’an Kursu Öğreticisi Tuba Demirtaş ve Dr. İshak Utku Düzgün tarafından verildi.

Seminerde İl Müftüsü Yakup Öztürk; “İbadet Bilinci ve Umre İbadeti” ve “Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci”, Müftü Yardımcısı Haksever; “Ana Hatlarıyla Umre Menasiki”, Müftü Yardımcısı Bolat; “Hz. Peygamber (S.A.V.) Mescid-i Nebevi ve Medine”, Müdür M. Şaban Yılmaz “Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamı”, Öğretici Demirtaş; “Kadınlara Özgün Konular” ve Dr. Utku Düzgün; “Umre Yolcuları İçin Temel Sağlık Bilgileri” konularını işlediler.

Seminerde umreci adaylarına Kâbe maketi sembolik olarak tavaf yaptırıldı. Kutsal topraklarda umre ibadetini yapmak üzere gedecek olan umreci adayları, yaptıkları temsili tavafla duygulu anlar yaşadılar.