Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin yanlış uygulamalar sonucu bir dava daha kaybettiğini ifade etti.
 
Uzun bir süredir Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yönetiminin haksız ve hukuksuz uygulamalar ile personelini ötelediğini belirten Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, "Kendi personeline yaptığı haksızlıklar sebebiyle yetkili sendika olarak üniversite yönetimine açtığımız bir dava daha lehimize sonuçlandı. Dava sonucunda görüldü ki Kayseri 2. İdare Mahkemesi, üniversite yönetiminin haksız işlemlere imza attığını, hukuka aykırı davrandığını, Anayasa'nın 125. maddesini çiğnediğini ifade ederek, üniversite yönetiminin üyemize yaklaşık faiziyle birlikte 20.000 TL ödemesine karar verdi" şeklinde konuştu.
 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde görev yapan Türk Eğitim-Sen üyelerinin hakkını sonuna kadar koruyacaklarını ve hukuki yollarla arayacaklarını ifade eden Uğur, "Üniversite yönetimi keyfi uygulamalarına derhal son vermeli, devleti zarara uğratacak iş ve işlemleri bir an önce durdurmalıdır. Aksi takdirde üniversite yönetimi açılan her davada yargı duvarına çarpacak, üniversitemizi yaralayacak, üniversitedeki çalışma barışını ve huzuru bozmaya devam edecektir. Emanete hıyanet etmeye ve bu şehrin göz bebeği olan üniversiteyi şahsi hırslarına kurban etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur" dedi.
 
Bilindiği üzere, Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi üniversite yönetimine karşı bugüne kadar açtığı tüm davaları kazanmış ve yürüttüğü mücadele ile üyelerinin haklılığını basın huzuru nezdinde kamuoyuna kanıtlamıştı.